Ce schimbari ale pielii au loc pe perioada sarcinii?

/ / Modificat: 2010-06-08
Ce schimbari ale pielii au loc pe perioada sarcinii?





 

Sarcina aduce cu sine modificari importante ale pielii: hormonii feminini sunt responsabili pentru modificarea secretiei normale de sebum. Hormonii glandelor suprarenale vor scadea puterea de rezistenta a pielii in timp ce hormonii tiroidieni vor stimula secretia glandelor sudoripare, secretie care va genenera pierderi insemnate de apa. Toate acestea vor duce la o deshidratare acuta a pielii, urmata de pierderea elasticitatii si a fermitatii.

Hormonii si schimbarile la nivelul pielii

Efectele variate ale hormonilor din perioada de sarcina pot fi asociate si cu modificari ale microcirculatiei cutanate si ale circulatiei sangelui in intregul corp. Aceste modificari slabesc straturile pielii, facand-o mai predispusa la aparitia iritatiilor. Senzatia de mancarime si de piele aspra si excesiv de uscata isi va face aparitia – vei avea impresia ca pielea ta te "tine" tot timpul.

Pentru a evita aceasta continua senzatie de discomfort, va trebui sa iti hranesti si hidratezi pielea cu produse special concepute pentru perioada de sarcina, asigurandu-te astfel ca nicio substanta toxica nu va veni in contact cu puiul tau.

De asemenea, printr-o hidratare si hranire regulata poti calma senzatia de mancarime si iritatiile pielii. Graviditatea necesita un surplus de ingrijire indreptata atat spre bebelus, cat si spre viitoarea mamica. Pielea este printre primele tinte ale schimbarilor aduse de sarcina - lunile de sarcina sunt o provocare majora pentru pielea ta.

Ca o demna reprezentanta a sexului frumos, nu trebuie sa te neglijezi pe perioada sarcinii – doar faptul ca esti o viitoare mamica nu e suficient pentru a face orice si a uita de ingrijirea specifica ce trebuie acordata pielii in aceasta perioada binecuvantata.

Fa-ti un obicei din a verifica cu atentie etichetele produselor pentru ingrijirea pielii pe care doresti sa le folosesti pe perioada sarcinii – produsul ales trebuie sa se potriveasca cu pielea unei gravide si sa nu contina substante toxice pentru fat.

Hidratare continua

Acorda o atentie speciala pielii de pe burtica – mult incercata, pielea din aceasta zona isi poate pierde elasticitatea naturala, ducand la aparitia nesuferitelor vergeturi. Asa ca maseaza-ti zilnic burtica, cu miscari usoare si circulare si care care sa dureze minim 10 minute, folosind o crema sau unt pentru elasticitate.

Nu uita de aplicarea cremei sau untului dupa fiecare dus sau baie. Incearca sa acorzi atentie pielii tale in fiecare zi (mai ales in perioada sarcinii) – bunele obiceiuri se invata...

 Crema potrivita poate face minuni

Din gama Vita Age Mamma ai la dispozitie un Unt pentru elasticitate (special conceput pentru a hrani pielea foarte uscata a gravidelor). Untul pentru elasticitate Vita Age Mamma reda elasticitatea pielii, fiind special creat pentru pielea uscata si sensibila. Printr-o folosire regulata a untului pentru elasticitate Vita Age Mamma, pielea ta va deveni mai moale gratie actiunii benefice a orezului, migdalelor, vitaminei E si a untului de karite.

Consistenta bogata si textura extraordinara a untului pentru elasticitate garanteaza efecte hranitoare si hidratante care sunt vizibile imediat. Untul nu contine parabeni, coloranti sintetici, petrolati, alergeni, SLES, SLS, proteine animale, siliconi, alcool si etoxilati (PEG/POE). Produs testat dermatologic si cu nichel.

Trebuie sa te asiguri ca pielea ta este perfect hidratata atat pe perioada sarcinii, cat si dupa ce ai nascut. Prevenirea aparitiei vergeturilor nu trebuie sa se opreasca imediat dupa ce ai nascut! Din contra. Si in perioada direct urmatoare nasterii esti expusa la riscul aparitiei vergeturilor. Urmand o simpla rutina de ingrijire cu untul pentru elasticitate Vita Age Mamma, vei preveni sau reduce aparitia inesteticelor urme de intindere.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre