Care sunt modificarile suferite de sani pe perioada sarcinii?

/ / Modificat: 2009-11-10
Care sunt modificarile suferite de sani pe perioada sarcinii?





 

Inca din primele saptamani de sarcina, sanii incep sa devina durerosi si tensionati. Areola isi va schimba si ea culoarea normala, devenind mai inchisa la culoare iar glandele mici din jurul ei vor deveni mai proeminente. Mameloanele cresc in volum, producand un lighid galbui denumit colostru (aparitia acestui lichid este sigura, mai ales daca femeia se afla la prima sarcina).

Pielea sanilor devine mai intinsa iar venele mai vizibile. Modificarile importante ale sanilor debuteaza in luna a doua sau a treia de sarcina. Volumul si greutatea lor se maresc, femeia insarcinata fiind expusa la riscul de slabire a muschilor care sustin sanii si la intinderea excesiva a pielii sanilor. Aceste modificari importante pot avea ca efect lasarea vizibila a sanilor.

De aceea, pentru a obtine o elasticitate si fermitate crescuta a sanilor tai, trebuie sa incepi sa folosesti creme si geluri inca din primele saptamani de sarcina. Cresterea in volum a sanilor se datoreaza pregatirii hormonilor pentru viitoarea ta "sarcina": alaptarea. Pentru ca sanii sa isi pastreze fermitatea si frumusetea lor naturala atat pe parcursul sarcinii, cat si dupa nastere, trebuie sa ii ingrijesti cu produse specifice atat in timpul celor 9 luni, cat si pe perioada alaptarii.

Gesturile de ingrijire adecvate acestor modificari.

Urmeaza cateva reguli de aur care te vor ajuta sa oferi sanilor tai o ingrijire delicata: Pe perioada sarcinii, sanii isi vor mari volumul ca urmare a schimbarilor hormonale care au loc in intregul organism. Asa ca renunta la lenjeria obisnuita si opteaza pentru un sutien care nu este excesiv de stramt si care iti poate oferi sustinerea si comfortul necesare. Poarta-l pe tot parcursul zilei.

Greutatea sanilor pe perioada sarcinii creste si ea. Pentru a nu te confronta cu o lasare a lor, maseaza-ti delicat sanii in fiecare dimineata si seara cu un produs special conceput pentru aceasta zona.

Masajul si hidratarea vor preveni aparitia vergeturilor. Completeaza aceasta ingrijire cu o crema pentru mameloane in ultimele saptamani de sarcina. Fa zilnic exercitii pentru tonifierea muschilor din aceasta zona. Pe perioada alaptarii, este important sa porti un sutien special creat pentru alaptare. Nu uita nici de masajul sanilor – cu miscari circulare si blande, efectuate dinspre marginea exterioara a sanului spre mamelon.

Gel pentru frumusetea si fermitatea bustului

Din gama Vita Age Mamma ai la dispozitie un Dermogel nutriprotector (special creat pentru frumusetea si fermitatea bustului) care hidrateaza si hraneste pielea pana in straturile cele mai profunde.

Nevoile speciale ale glandei mamare pe perioada sarcinii au fost luate in considerare pentru obtinerea Dermogelului nutriprotector Vita Age Mamma, un produs care nu contine substante ce ar putea influenta negativ echilibrul hormonal.

Dermogelul nutriprotector pentru sani cumuleaza efectele benefice ale unor ingrediente active precum orezul, migdalele, acidul hialuronic si vitamina E, hidratand si hranind pielea sanilor afectatã de insuficienþa de elastina si colagen si mentinandu-i fermitatea.

De asemenea, circulatia sanguina va fi dinamizata iar tensiunea din sani ameliorata. Printr-un masaj delicat, Dermogelul nutriprotector pentru sani Vita Age Mamma se absoarbe rapid. Se recomanda folosirea produsului pe perioada sarcinii si a alaptatului; dermogelul nutriprotector amelioreaza iritatiile, inflamatiile, pruritul si roseata sanilor.

Produsul nu contine parabeni, coloranti sintetici, petrolati, alergeni, SLES, SLS, proteine animale, siliconi, alcool si etoxilati (PEG/POE). Produs testat dermatologic si cu nichel. VITA AGE MAMMA – igiena si frumusete in ton cu natura


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre