Pizza subtire cu broccoli

/ / Modificat: 2018-03-23
Pizza subtire cu broccoli

Aproape ca nu exista copil caruia sa nu ii placa pizza! Si cum de fiecare data cand comandati o pizza, te incearca remuscarile, ne-am gandit sa iti sarim in ajutor cu o reteta sanatoasa si usoara de pizza, in care sa strecori in mod ingenios o portie de broccoli.

Stim, cei mici au tendinta sa fuga mancand nori cand aud cuvantul "broccoli", dar ai inceredere in noi cand iti spunem ca dupa ce vor gusta din acest preparat, broccoli va deveni leguma lor preferata. Mai ales cand le vei spune ca broccoli este leguma de baza in alimentatia fotbalistilor sai preferati de la FC Barcelona!

Pentru ca a-ti convinge copiii sa manance legume se transforma deseori intr-o misiune imposibila, Beko si FC Barcelona au dat startul initiativei Eat Like a Pro, care ii ajuta pe parinti sa le insufle copiilor principiile unei alimentatii sanatoase. Aratandu-le copiilor ce mananca eroii lor, ii poti convinge mai usor ca legumele sunt interesante si atractive!

Cei mici vor devora aceasta pizza cu broccoli cand vor afla ca este si preferata eroilor lui din fotbal, Messi, Pique sau Suarez! Iata cum se prepara:

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 1 broccoli mic;
  • 2 oua;
  • 30 g parmezan ras;
  • 60 g mozzarella rasa;
  • 1 g sare;
  • 1/2 g piper;
  • 50 g sos de pizza;
  • 130 g branza;

Timp de preparare: 25 minute

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza o tava cu hartie pergament sau unge-o cu ulei si las-o la o parte.

2. Mixeaza broccoli la robot pana cand capata consistenta orezului.

3. Asaza broccoli intr-un castron mare, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la microunde timp de 1 minut, pana cand devine aburind.

Raceste-l si toarna-l pe un prosop curat, apoi stoarce lichidul din broccoli pana cand va ramane o bila uscata de broccoli.

Intr-un castron mare, combina broccoli, ouale, branza si condimentele cu ajutorul unei linguri pana cand obtii un amestec omogen.

Toarna compozitia in tava tapetata cu hartie si formeaza un blat de pizza de circa 1 cm grosime.

4. Coace timp de 10-12 minute sau pana cand blatul capata o nuanta aurie. Scoate din cuptor si adauga sosul de pizza si branza, apoi adauga toppingurile dorite (legume sau carne). Pune inapoi in cuptor si coace inca 10-12 minute sau pana cand branza s-a topit complet.

Raceste timp de 5 minute inainte de a o taia.

Aratandu-le copiilor ce mananca eroii lor, ii putem convinge ca legumele sunt interesante si atractive!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pizza cu legume Retete copii

Articole recomandate

Citeste si despre