Ce reprezinta numele Alexandru pentru familia Cord Blood Center?

/ / Modificat: 2013-11-25
Ce reprezinta numele Alexandru pentru familia Cord Blood Center?

Ce reprezinta numele Alexandru pentru familia Cord Blood Center?

Numele de Alexandru provine de la grecescul Alexandros care inseamna protector al oamenilor.

Pentru Cord Blood Center Medical, Alexandru inseamna si "micul luptator", sub inspiratia unui baietel in varsta de doar 3 ani, care a devenit anul acesta un mare invingator in competitia cu viata.

Alex s-a nascut sanatos, insa, in timpul mesei de la ora 10 a inceput sa planga, sa vomeze, a aspirat voma in plamani si a facut stop cardio-respirator. A fost un efort al unor vecini, de resuscitare, insa lucrurile s-au complicat. La 40 de ore de la accident, parintii s-au mobilizat si au reusit sa il aduca pe micut intr-un spital din Viena, unde medicii specialist au reusit sa ii salveze viata. In urma unei severe lipse de oxigenare a creierului, micutul a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala.

Multumita parintilor sai si a increderii lor in puterea salvatoare a celulelor stem, copilasul s-a bucurat de sansa de a avea stocata propria grefa de sange placentar la prima banca de celule stem din Romania - Cord Blood Center Medical - ceea ce s-a dovedit a fi o a doua sansa la viata pentru micul luptator.

In martie 2013 Alex a devenit un adevarat pionier, nu doar pentru Cord Blood Center, dar si pentru miile de parinti care au urmarit indeaproape povestea emotionanta de viata a primului copilas CBC care a beneficiat de tratament cu celule stem in SUA, la unul din cele mai prestigioase centre din lume pentru copii cu astfel de afectiuni severe.

In urma transplantului cu celule stem in SUA, Alex a deschis calea unei noi sanse la viata pentru alti copii din Romania ce sufera de boli severe si au celule stem stocate la Cord Blood Center.

Urmarind filmul de mai jos veti afla tot ce a insemnat pentru Alex si parintii sai pregatirea dinaintea transplantului de celule stem in SUA, ingrijirea medicala de care a avut parte si emotiile prin care a trecut aceasta minunata familie Cord.

Alex apartine unei intregi echipe de luptatori si sustinatori ai tratamentului cu celule stem, alaturi de Lucia, Andrej si Nelli, ale caror nume au o semnificatie aparte: Lucia – lumina, Andrei – curaj, Nelli – raza de soare...

Mai multe detalii despre povestea lui Alex si utilitatea celulelor stem descoperiti aici: http://www.cordcenter.ro/in-competitie-pentru-viata.html

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cord blood center Celule stem

Articole recomandate

Citeste si despre