Cele mai bune teste de sarcina

/ / Modificat: 2018-08-16
Cele mai bune teste de sarcina

Un test de sarcina care se achizitioneaza din farmacie si care se poate face acasa, detecteaza in urina hormonul hCG (gonadotropina corionica umana), cunoscut si sub numele de hormonul sarcinii.

Desi pe piata de profil sunt disponibile multe tipuri si marci de teste de sarcina, cu toate functioneaza pe acelasi principiu, ele verificand prezenta hormonului sarcinii in urina pentru a indica un rezultat pozitiv sau negativ.

Cum functioneaza testul de sarcina

Testul de sarcina masoara cantitatea hormonului hCG descoperita in urina. Corpul unei femei nu secreta acest hormon decat atunci cand ea este insarcinata (respectiv atunci cand un ovul fecundat se implanteaza in uter). In majoritatea cazurilor acest lucru se produce la 6 zile de la conceptie. Nivelul hCG creste in fiecare zi a sarcinii si se dubleaza o data la doua zile.

Testele de sarcina ce pot fi efectuate acasa sunt capabile sa detecteze acest hormon la aproximativ o saptamana de la data la care trebuia sa iti vina ciclul. Desi unele dintre aceste teste de sarcina pot detecta hormonul hCG in prima zi de dupa intarzierea menstruatiei, majoritatea nu sunt suficient de sensibile pentru a garanta un rezultat precis, atunci cand sunt folosite prea devreme.

Precizia unui test de sarcina efectuat acasa

Majoritatea testelor de sarcina ofera un rezultat precis in proportie de 99%, sau chiar mai mult, insa acest procentaj nu este garantat si daca efectuezi testul de sarcina mai devreme decat este recomandat, adica inainte de data la care trebuia sa ai menstruatie.

Sensibilitatea unui test de sarcina efectuat acasa

De obicei, cu cat este mai sensibil testul de sarcina, cu atat mai devreme iti poate indica rezultatul cu si mai multa precizie. Cele mai sensibile teste de sarcina disponibile astazi pot detecta o cantitate a hormonului hCG intre 15 si 25 mUI, ceea ce corespunde detectarii sarcinii la aproximativ o zi dupa data la care trebuia sa ai menstruatie, in cazul a aproximativ 90% dintre femei.

Pentru majoritatea femeilor, cu cat mai sensibil este testul, cu atat mai precis este rezultatul. In cazul celor care au dat nastere recent si mai au inca hormoni hCG ramasi din acea sarcina, sau daca au suferit o pierdere de sarcina, sau au urmat un tratament de fertilitate, un test mai putin sensibil ar putea fi o solutie mai buna.

Pentru a stii cat de sensibil este un test de sarcina verifica cea mai mica concentratie hCG pe care o poate detecta, teoretic un test care detecteaza hormonul sarcinii la un nivel de 25mUI este mai sensibil decat unul care o face la 40mUI.

Ce test de sarcina sa achizitionezi

Majoritatea farmaciilor comercializeaza teste de sarcina pe care le poti achizitiona fara a fi nevoie de reteta de la medic. In functie de firma producatoare, de numarul de teste aflate intr-o cutie si de varianta lor (banda, caseta, stilou) preturile pot varia intre 5 lei si 30 de lei.

Testul de sarcina banda Barza Ultra Sensibil – se poate efectua la 5 zile de la conceptie si detecteaza prezenta hormonului hCG la un nivel de 10mUI/ml, ceea ce il face unul dintre cele mai sensibile de pe piata. – 8.50 lei (Farmacia Tei)

Testul de sarcina stilou Barza Clasic – contine un plic cu testul tip stilou si desicant, poate fi folosit in orice moment al zilei, incepand cu prima zi de intarziere a ciclului menstrual. -12.50 (farmacia Tei)

Testul de sarcina cu determinarea saptamanii Viola Care Diagnostica – acest test poate fi folosit in orice moment al zilei si ofera detectare devreme si determinarea saptamanii. Poate fi utilizat inainte de data la care ar trebui sa inceapa menstruatia – 17 lei (Farmacia Tei)

Super test de sarcina detectare din a 8-a zi Viola, Care Diagnostica – se utilizeaza cu urina de dimineata, este de doua ori mai sensibil decat testele de sarcina cu detectare devreme si se utilizeaza doar dupa 8 zile de la conceptie (contine 2 bucati). – 24 lei (Farmacia Tei)

Test de sarcina 1 test caseta Hyllan – este indicat doar in cazul diagnosticarii in vitro – 4.5 lei (Farmacia Tei)

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teste sarcina Teste sarcina pentru acasa Realizare test sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre