Cum sa faci fata unui test de sarcina negativ daca incerci de mai multa vreme sa ramai gravida

/ / Modificat: 2015-10-23
Cum sa faci fata unui test de sarcina negativ daca incerci de mai multa vreme sa ramai gravida

Atunci cand incerci sa ramai gravida, fiecare test de sarcina care are un rezultat negativ este inca o dezamagire. Daca incerci de mai multa vreme, odata ce testul a iesit negativ, ai cu siguranta nevoie de cateva zile pentru a-ti reveni si pentru a continua incercarile.

Este normal sa te simti trista si dezamagita daca iti doresti mult un copil, iar testul se incapataneaza sa arate doar o linie, iar daca deja ai trecut printr-o fertilizare in vitro si prin tratamente istovitoare pentru a putea aduce pe lume un bebelus, inca un test negativ iti poate chiar provoca o depresie.

Multe femei care au dificultati in a ramane insarcinate trec prin perioade grele, de tristete si depresie, asa ca noi iti prezentam 6 modalitati prin care sa faci fata mai bine testului negativ.

Fa planuri pentru ziua in care vei face testul

Daca ai de gand sa faci testul de sarcina peste cateva zile, gandeste-te la ceva placut de facut in ziua aceea - fa rezervari la un restaurant, fa-ti o programare la salonul de infrumusetare, rezerva o masa in clubul preferat si stabileste o intalnire cu gasca de prieteni. Fa planuri cu partenerul de viata sau cu cea mai buna prietena, in cazul in care te-ai hotarat sa fii o mamica singura, ideea principala este sa petreci o seara placuta alaturi de persoane cu care te simti bine.

Procedand asa, vei avea ceva planuit deja in cazul in care ai avut parte de un rezultat pozitiv, precum si o modalitate de a trece mai usor peste acest esec in cazul in care testul a iesit negativ. Concentreaza-ti energia pe motivele pentru care iti doresti sa devii mama, mentine-ti o atitudine pozitiva si fii activa. O seara petrecuta in casa, plangand, nu te va face sa te simti mai bine in niciun caz.

Mananca ceva bun

Inghetata, ciocolata, prajituri cu multa frisca, orice te face sa salivezi de obicei este acum un aliat impotriva tristetii. Nu sugeram sa-ti ineci amarul in mancare, ci sa-ti acorzi un desert bine-meritat pentru ca mai mult ca sigur in ultima perioada ai mancat numai alimente sanatoase, salate cu seminte si legume bio, pentru a-ti pregati organismul pentru sarcina. Ai voie ca azi sa mananci un tort de inghetata pe gustul tau fara sa te gandesti ca ar fi fost mai buna o gustare pe baza de fructe. Atata timp cat nu devine un obicei, nu e nicio problema.

Inchide calculatorul si telefonul

Suntem siguri ca ai petrecut ore, chiar zile intregi, citind articole despre fertilitate, despre probleme de fertilitate sau alte astfel de lucruri. E timpul sa inchizi calculatorul si smartphone-ul si sa pleci intr-un loc cat mai izolat, unde te poti relaxa si regrupa pentru inca o incercare.

Stai departe de retelele de socializare; daca ne ghidam dupa legile lui Murphy, in mod sigur in timp ce tu te lupti cu rezultatele negative cineva din lista ta de prieteni virtuali isi va anunta sarcina printr-un status sau va posta fotografii cu copilul lor. N-ai nevoie de astfel de lucruri acum, asa ca mai bine pleci cateva zile din oras, intr-un loc unde sa-ti petreci timpul citind o carte sau privind la televizor pentru a-ti tine mintea ocupata.

Ia in considerare o pauza de la incercat

Daca incerci de multa vreme, poate ar trebui sa iei o pauza, sa te detasezi de asta pentru o luna - doua, oricat ai nevoie. Presiunea poate fi foarte mare, mai ales daca ai deja la activ nenumarate alte teste negative. Da-ti o pauza de cateva luni si reia incercarile cand simti sa esti pregatita din punct de vedere emotional.

Se stie ca o cauza importanta a infertilitatii este reprezentata de stres, iar daca simti in continuu presiunea de a ramane insarcinata este benefic sa renunti o perioada.

Detaseaza-te cu o zi de shopping/film/seriale

Da, situatia este foarte neplacuta, insa uneori pur si simplu nu ai cum sa influentezi lucrurile, cel putin nu pe moment. Detaseaza-te total de rezultatul testului, de incercarile si gandurile negative provocate de acest lucru. Mergi la o sesiune de shopping cu cea mai buna prietena, ia-ti liber de la birou si uita-te la seriale si filme toata ziua, preferabil comedii.

Este in regula sa ceri o pauza de la toata aceasta presiune, la fel cum este in regula sa ai nevoie de timp ca sa treci peste acest esec.

Scrie despre experienta ta intr-un jurnal

Scrie tot ce simti, asterne pe hartie cat de mult te-a ranit acest test negativ, noteaza si de ce nu vrei sa te dai batuta si vrei sa mai incerci, de ce iti doresti atat de mult sa devii mama. Te va ajuta mult sa te descarci, sa elimini gandurile negative. Cu siguranta te vei simti mai "usoara" si revigorata dupa ce vei scrie toate aceste ganduri.

Daca te-ai hotarat sa ceri ajutorul unui psiholog pentru a face fata acestei perioade, ii poti citi terapeutului tau aceste lucruri, sau i le poti citi partenerului de viata pentru ca el sa inteleaga mai bine prin ce treci. Orice te ajuta sa treci peste si sa mergi mai departe merita incercat.

Infertilitatea afecteaza 1 din 6 cupluri

Dupa un an de cand incerci sa ramai insarcinata fara a avea sort de izabanda s-ar putea sa incepi sa te simti singura in lupta asta, insa adevarul este ca foarte multe cupluri se confrunta cu probleme de fertilitate. Statisticile arata ca in prezent 1 din 6 parteneri au dificultati in a aduce pe lume un copil.

Aceasta problema are un important impact in plan psihologic si nu este nicidecum deplasat sa ai nevoie de ajutor specializat pentru a depasi aceasta perioada. Psihologii si terapeutii te pot ajuta in acest sens atat pe tine, cat si pe partenerul tau.

Depresie, anxietate, furie, angoasa - acestea sunt doar cateva dintre starile prin care trece o femeie care isi doreste sa ramana insarcinata si intampina dificultati in aceasta privinta. In acelasi timp, si barbatii trec prin momente dificile din punct de vedere emotional, chiar daca de obicei femeia este privita ca fiind mai afectata de astfel de probleme.

Ce parere ai? Ai trecut prin astfel de momente? Cum le-ai facut fata si cum le-ai depasit? Scrie-ne despre experenta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate Test de sarcina Fertilizare in vitro

Articole recomandate

Citeste si despre