3 motive sa eviti testele de sarcina preparate in casa

/ / Modificat: 2022-06-02
3 motive sa eviti testele de sarcina preparate in casa

Testele de sarcina devin tot mai ieftine si mai performante, dar unele femei experimenteaza si cu teste preparate pe loc, pe baza unor alimente si substante care se gaseste in cele mai multe locuinte. Aceste teste insa nu ofera un rezultat sigur, iar in unele cazuri pot fi chiar periculoase.

Chiar daca tentatia de a merge pe un test improvizat poate fi mare, din graba sau din considerente financiare (femeile care urmeaza tratamente de fertilitate utilizeaza mult mai multe teste de sarcina decat media), aceste teste „naturale” nu au nicio relevanta medicala.

De la sare, zahar si otet pana la sampon, sapun, pasta de dinti si clor, testele de sarcina preparate in casa se bazeaza pe aceleasi principii ca cele vandute de farmacii. HCG (Gonadotropina corionica umana), un hormon produs de placenta si prezent in urina interactioneaza cu o substanta reactiva.

Nu au o baza stiintifica reala

Produsele din dulap utilizate acasa nu demonstreaza prezenta HCG in organism, spre deosebire de testele din farmacii. Multe femei risca sa ia in serios aceste teste preparate pe loc pentru ca observa o reactie chimica. Substantele utilizate reactioneaza insa in functie de pH-ul urinei, nu de nivelul hormonal relevant. In functie de dieta sau de alte tratamente, aceste teste pot parea ca „functioneaza”, insa nu exista niciun studiu care sa arate ca sunt eficace.

Pot fi periculoase

La prima vedere, singurul astfel de test care poate fi riscant este cel pe baza de clor. Amestecand clorul cu urina se pot produce aburi daunatori. Exista insa si o situatie mult mai extrema. Sarcina ectopica poate pune in pericol viata mamei, iar daca testul de sarcina improvizat acasa iese negativ, utilizatoarea poate ignora alte simptome care indica acest tip de sarcina in care ovulul este fertilizat in afara uterului.

Bazandu-se pe un rezultat fals negativ, chiar si la o sarcina normala, mamele pot continua sa consume mancaruri si bauturi care afecteaza negativ sarcina.

Rezultatele false pot fi daunatoare emotional

Merita sa luam in considerare si impactul emotional al unui astfel de test improvizat, in care dorinta de a avea un copil sau nu este foarte puternica, iar testul preparat acasa indica un rezultat opus asteptarilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre