Confirmarea sarcinii

/ / Modificat: 2012-03-07
Confirmarea sarcinii


 


Nu am inteles exact cum ati ajuns la concluzia ca sunteti insarcinata. Acest lucru se stabileste pe baza unor modificari clinice aparute pe o perioada de amenoree la o femeie cu activitate sexuala prezenta. 

Diagnosticul de sarcina poate fi confirmat pe baza unui test de sarcina pozitiv, a unui consult ginecologic care sa includa pe langa discutia cu medicul ginecolog, o examinare clinica, un examen ecografic si eventual dozarea ß-HCG. 

De asemenea, este foarte importanta luarea în evidenta ca si gravida, în vederea monitorizarii sarcinii, astfel asigurându-va ca sarcina evolueaza fara probleme. Starile de greata si balonare fac parte din simptomatologia specifica primului trimestru de sarcina, dar daca ele depasesc anumite limite atunci trebuie intervenit medicamentos pentru combaterea acestor simptome (exagerarea acestor simptome cu aparitia varsaturilor definesc disgravidia de prim trimestru).



Sângerarile, daca apar în orice moment al starii de graviditate, trebuie sa constituie un semnal de alarma si sa va determine sa va prezentati la medic. Complexitatea starii de graviditate si necesitatea constientizarii de catre dumneavoastra a acestei complexitati, vin poate sa va pregateasca pentru noua responsabilitate, aceea de a fi mamica. 


Multa sanatate,

dr. Ciprian Pop-Began
-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre