8 simptome ale sarcinii care iti vor face placere

/ / Modificat: 2019-01-28
8 simptome ale sarcinii care iti vor face placere

Greturile matinale sau nu, durerile de spate, picioarele umflate, lipsa somnului si desele vizite la baie sunt de obicei simptomele cele mai neplacute in sarcina, de care nu poti sa scapi orice ai face.

Lor li se adauga constipatia, balonarea, schimbarile de temperament, crampele si oboseala. Fiecare femeie a simtit macar o parte (daca nu toate) din aceste simptome in cele noua luni de sarcina.

Dar exista si simptome benefice atunci cand esti insarcinata, de care ar trebui sa te bucuri pe deplin (pentru ca nu sunt neaparat si permanente).

Un par mai bogat si mai lucios

Hormonii responsabili pentru o multime dintre simptomele neplacute din sarcina ar putea sa iti faca si podoaba capilara mai deasa, mai lucioasa si chiar mai lunga. Unele mamici sustin ca desi inainte de a ramane insarcinata parul lor crestea foarte greu, era subtire, rar si fara stralucire, dupa ce au ramas gravide, lucrurile s-au schimbat in bine.

Unghii mai lungi

Cresterea presiunii sangelui si a nivelului hormonal poate sa sporeasca si cresterea unghiilor, iar vitaminele prenatale nu fac decat sa ajute si ele sa ai o manichiura de vis, exact la tanc pentru ca oricum nu mai poti apela la serviciile manichiuristei pentru constructii cu gel.

Sani mai mari

Chiar si inainte de a face testul de sarcina probabil ca ai observat ca sanii tai au inceput sa se schimbe, devenind mai mari (si din nefericire mai durerosi) pregatindu-se sa hraneasca bebelusul. Pe masura ce conductele de lapte se maresc si se umplu, sanii tai vor deveni tot mai mari asa ca profita acum de bluzele cu decolteu pe care le-ai neglijat inainte sa ramai insarcinata!

Ten radiant

Pentru unele viitoare mamici, volumul de sange marit le face obrajii mai rosii, ceea ce inseamna ca poti sa uiti de blush-ul scump pe care tocmai l-ai achizitionat. Mai mult, glandele sebacee responsabile cu hidratarea tenului actioneaza acum pentru a-ti conferi un ten radiant. Si desi este posibil sa auzi despre acneea din sarcina, modificarile hormonale ar putea sa te vindece in sfarsit de ea, daca o aveai inainte de a ramane gravida.

Un creier mai complex

Probabil ca deja ai trecut prin ceea ce se cheama "creierul de gravida" adica acea ameteala despre care vorbesc multe viitoare mamici; este adevarat, in aceasta perioada creierul tau se modifica, dar in bine, sensibilizandu-te la nevoile bebelusului dupa ce se va naste.

Fara menstre

Nu tu ciclu, nu tu tampoane, nu tu probleme!

Sex sex sex!

Mai mult, mai bun ca niciodata. Bucura-te de orgasmele fabuloase din perioada sarcinii cand totul este mai sensibil si mai receptiv acolo jos!

Miscarile bebelusului

De fiecare data cand bebe se misca, corpul tau raspunde crescand numarul de batai ale inimii, ceea ce te ajuta sa formezi o legatura cu micutul tau. Si fiecare miscare si lovitura din pantec iti va produce o placere inimaginabila!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Simptome sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre