Confirmarea sarcinii
 

Nu am inteles exact cum ati ajuns la concluzia ca sunteti insarcinata. Acest lucru se stabileste pe baza unor modificari clinice aparute pe o perioada de amenoree la o femeie cu activitate sexuala prezenta.

Diagnosticul de sarcina poate fi confirmat pe baza unui test de sarcina pozitiv, a unui consult ginecologic care sa includa pe langa discutia cu medicul ginecolog, o examinare clinica, un examen ecografic si eventual dozarea ß-HCG.

De asemenea, este foarte importanta luarea în evidenta ca si gravida, în vederea monitorizarii sarcinii, astfel asigurându-va ca sarcina evolueaza fara probleme. Starile de greata si balonare fac parte din simptomatologia specifica primului trimestru de sarcina, dar daca ele depasesc anumite limite atunci trebuie intervenit medicamentos pentru combaterea acestor simptome (exagerarea acestor simptome cu aparitia varsaturilor definesc disgravidia de prim trimestru).


Sângerarile, daca apar în orice moment al starii de graviditate, trebuie sa constituie un semnal de alarma si sa va determine sa va prezentati la medic. Complexitatea starii de graviditate si necesitatea constientizarii de catre dumneavoastra a acestei complexitati, vin poate sa va pregateasca pentru noua responsabilitate, aceea de a fi mamica.

Multa sanatate,

dr. Ciprian Pop-Began

-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul