5 metode de a depista sarcina

/ / Modificat: 2017-02-07
5 metode de a depista sarcina

Unele femei sunt sigure ca au ramas insarcinate chiar din momentul conceptiei. Altele, abia dupa ce fac cinci teste de sarcina al caror rezultat este pozitiv si dupa ce merg la ginecolog sunt sigure. Ametelile, greturile matinale, durerile sanilor si intarzierea ciclului menstrual sunt cele mai comune simptome ale aparitiei unei sarcini. Unele femei gravide pot avea toate aceste simptome, nici unul dintre ele sau doua-trei combinate.  

Insa si femeile care nu poarta un fat in pantece pot avea aceste simptome. Doua sarcini diferite la aceeasi femeie pot insemna manifestari diferite. Cu siguranta, daca prezinti unul sau mai multe simptome de acest gen, vei fi foarte confuza si stresata mai ales daca planuiesti de mult venirea pe lume a unui bebe.

5 metode de depistare a sarcinii

1. Cel mai evident semn al unei sarcini este intarzierea menstruatiei, cu atat mai mult in cazul unei femei cu ciclu regulat. Insa exista cazuri in care multe femei au ramas insarcinate si nu au stiut cateva saptamani, deoarece au continuat sa aiba menstre.  

2. Un simptom foarte obisnuit la inceputul unei sarcini, este oboseala exagerata. In primele opt sau zece saptamani te vei simti epuizata. Intregul tau corp trebuie sa se obisnuiasca cu noul proces al cresterii unui copil in interiorul lui. Foarte multe femei resimt aceasta oboseala abia din a 12-a saptamana de sarcina.  

3. Nu uita de greturi si varsaturi. Dupa doar o saptamana de la conceptie s-ar putea sa experimentezi greturile matinale. Daca si in timpul zilei vei simti ca ametesti, atunci mai mult ca sigur esti gravida.  

4. Cea mai sigura metoda este ecografia fetala.  

5. Cea mai la indemana metoda pentru a afla daca esti sau nu insarcinata este testul de sarcina pe care orice femeie il poate folosi. Se gaseste in farmacii si chiar in anumite magazine pentru femei.  

Testul de sarcina se poate face oriunde si in numai doua minute poti afla daca esti sau nu gravida. Exista si alte teste, dar unele depisteaza ecograful nu greseste niciodata. Insa unele femei au trait experienta ca in a sasea saptamana de sarcina ecograful sa nu spuna clar daca sunt sau nu gravide.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Intarzierea ciclului menstrual Simptome sarcina Primele simptome sarcina Primele semne sarcina Semne sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre