O italianca a ramas insarcinata cu gemeni, dupa ce a invins cancerul, folosind ovule criogenate in urma cu 14 ani

/ / Modificat: 2022-11-28
O italianca a ramas insarcinata cu gemeni, dupa ce a invins cancerul, folosind ovule criogenate in urma cu 14 ani

Desi in urma cu cativa ani acest lucru era de neconceput, o tialianca a reusit sa ramana insarcinata cu gemeni dupa ce a invins cancerul. Femeia a folosit ovule recoltate in urma cu 14 ani.

Giovanna este o italianca in varsta de 41 de ani si-a indeplinit visul de a deveni mama dupa ce a invins cancerul de san. Femeia a ramas insarcinata cu gemeni, folosind ovule care au fost criogenate si vitrificate in urma cu 14 ani. Implantul acestora a fost un real succes iar femeia se bucura acum de cel mai frumos miracol al vietii.

"Este un caz special care pentru noi este sinonim cu progresul, succesul si speranta", a declarat Eleonora Porcu, medic specializat in reproducere asistata la policlinica Sant'Orsola din Bologna, unde a fost efectuat tratamentul.

Aceasta este prima data cand a fost documentata fertilitatea ovocitelor crioconservate si vitrificate pentru o perioada atat de lunga de timp.

 Crioconservarea ovulelor este o tehnica care pastreaza ovulele in azot lichid la o temperatura de -196 grade Celsius, astfel incat acestea sa ramana intacte si fertile pentru o perioada lunga de timp.

Multe femei folosesc aceasta tehnica pentru a-si pastra propriile ovule cu scopul de a le folosi mai tarziu. Exista insa si persoane care recurg la donarea de ovocite, o tehnica in care se folosesc ovocite de la un donator anonim in locul ovocitelor proprii ale pacientei. In acest fel, ovulul donat este fertilizat de sperma partenerului (sau de sperma donatorului) si este implantat in uterul pacientei.

Medicul a adaugat ca aceasta este o speranta mai ales pentru pacientele cu cancer "care se confrunta cu tratamente dificile si adesea foarte lungi si care pot conta pe o banca de ovule puternica si pe un protocol eficient: prin urmare, au speranta de a ramane insarcinate la sfarsitul tratamentului, indiferent de varsta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Congelare ovule

Articole recomandate

Citeste si despre