Sarcina si pastilele de slabit

/ / Modificat: 2011-10-10
Sarcina si pastilele de slabit
Intrebare:

- Am aflat ca am ramas gravida, dar in aceasta perioada am luat niste pastile de slabit Sveltyz: credeti ca acestea imi pot afecta copilul? Pot aparea riscuri?

Raspuns:




 

Nu cunosc principiul de functionare al acestor produse, insa majoritatea acestora actioneaza prin scaderea apetitului sau prin eliminarea surplusului de apa din organism.

Pentru a afla raspunsul la intrebarea dumneavoastra trebuie sa va prezentati la un medic obstetrician, pentru a va lua in evidenta ca si gravida (cel mai bine ar fi sa ajungeti acolo dupa o vizita si la cabinetul medicului de familie).

Dupa confirmarea sarcinii si luarea in evidenta, se stabileste un prim set de analize, in primul rand cele considerate uzuale, care sa stabileasca un punct de start cu privire la starea de sanatate a dumneavoastra si a produsului de conceptie la debutul perioadei gestationale.

In functie de starea de sanatate, de istoricul afectiunilor dumneavoastra, de perioada in care ati administrat acest produs cat si de celelalte date reiesite ca rezultat al anamnezei efectuate cu ocazia consultatiilor periodice de specialitate, se poate stabilii oportunitatea efectuarii unor teste suplimentare, a instituirii unei conduite terapeutice profilactice sau curative, de la caz la caz.

In general aceste produse nu afecteaza dezvoltarea ulterioara a fatului, mai ales daca nu ati utilizat acest produs pe o durata mare de timp. O monitorizare atenta a evolutiei sarcinii, va pot oferi mai multe date in acest sens si pot stabilii din timp o conduita corespunzatoare.

Multa sanatate!

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre