Sarcina si durerea de ovare

/ / Modificat: 2016-11-28
Sarcina si durerea de ovare
Intrebare:

- Este normal sa ai mici dureri de ovare, asa ca si cum ai constientiza permanent existenta lor, ca atunci cand esti insarcinata? Eu am mai pierdut o sarcina si sunt, recunosc, putin mai atenta. Inca nu am ajuns sa vorbesc cu doctorul despre asta, dar o sa o fac. As vrea sa-mi raspundeti pentru ca sunt tare ingrijorata. Daca prima sarcina s-a oprit din evolutie si doctorita mi-a spus ca am sac fara embrion credeti ca este posibil sa se intample din nou? De asta sa ma doara putin ovarele? Ma scuzati, dar sunt foarte ingrijorata!!! Astept cu nerabdare raspunsul dvs. si va multumesc din suflet daca ma linistiti putin pana ajung la doctor pe 20 noiembrie.

Raspuns:

Pana nu va veti prezenta la cabinetul de specialitate nu veti putea sti cu siguranta despre ce este vorba. Tinand cont de avortul spontan suferit in antecedente, este bine sa nu amanati prezenta la medic.

Durerile anexiale nu exista in mod normal in sarcina, dar nici nu putem spune ghidandu-ne numai dupa acest simptom ca sarcina s-a oprit in evolutie.

S-ar putea sa fie o simpla anexita (daca este asa este bine sa fie diagnosticata la timp si tratata pentru a nu influenta dezvoltarea ulterioara a sarcinii), sau un chist al unuia dintre ovare (situatie in care trebuie urmarita evolutia acestora in dinamica, pentru ca se poate sa evolueze spre o dezvoltare exagerata cu implicatii asupra dezvoltarii ulterioare a sarcinii), de asemenea poate fi vorba de o serie de alte afectiuni cu grad diferit de gravitate a evolutiei afectiunii in sine cat si a implicatiilor asupra sarcinii.

Numai o buna colaborare intre dumneavoastra si medicul obstetrician poate preintampina astfel de probleme. Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began
obstetrica ginecologie

 Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre