Sarcina: Continuarea tratamentului cu Utrogestan

/ / Modificat: 2011-10-10
Sarcina: Continuarea tratamentului cu Utrogestan
Intrebare:

- Sunt gravida in 5 luni si am urmat un tratament cu utrogestan si gravibinol. La trei luni si jumatate am intrerupt tratamentul intrucat sarcina mergea foarte bine. De o saptamana (intrata fiind in a 5-a luna) am inceput sa acuz dureri de ovare. Medicul ginecolog mi-a spus sa reiau tratamentul cu utrogestan, insa imi este teama. Ce ma sfatuiti sa fac?

Raspuns:




 

Medicul care realizeaza monitorizarea sarcinii este suveran asupra conduitei terapeutice în ceea ce priveste modificarile aparute pe perioada sarcinii. Pe toata perioada de graviditate este foarte importanta colaborarea dintre dumneavoastra si medicul obstetrician. Nerespectarea indicatiilor date de acesta sunt similare cu o sarcina nemonitorizata, si daca dumneavoastra nu aveti încredere în acesta, colaborarea de care vorbeam nu mai poate avea loc, iar cel care va avea de suferit cel mai mult este fatul si apoi dumneavoastra.

Este bine ca doriti si o a doua parere, însa trebuie sa va informati medicul curant asupra temerilor dumneavoastra; o discutie cu acesta si cunoasterea intentiilor sale în ceea ce priveste conduita terapeutica, are rolul de a îmbunatati comunicarea medic-pacient si, implicit, complianta terapeutica. Utrogestan-ul este un produs pe baza de progesteron si reluarea acestui tratament nu are efecte negative asupra sarcinii (progesteronul este un hormon care se secreta în mod normal în organism, însa nevoile de progesteron în organism cresc pe perioada graviditatii). În speranta ca ati înteles importanta comunicarii dintre dumneavoastra si medicul obstetrician va doresc o sarcina usoara si multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began

-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre