PERNE pentru GRAVIDE si articole pentru bebelusi DEZINFECTATE de la PRODUCATOR

/ / Modificat: 2020-04-15
PERNE pentru GRAVIDE si articole pentru bebelusi DEZINFECTATE de la PRODUCATOR

Imediat ce primesti sau cumperi ceva pentru tine, gravida fiind, sau bebelus, le igienizezi. Cum? Prin spalare, calcare, dezinfectare cu spirt sau altceva care are rolul asta. 


Dar cand cumperi o ditamai perna pentru gravide sau un baby nest, cum faci?

Ei, aici provocarea aproape ca depaseste cuva unei masini de spalat si rabdarea ta, si asa supusa grelelor cazne ale izolarii, pana se usuca. 

Exista un atelier in Iasi unde s-a produs prima perna pntru gravide din Romania. De vreo 3 ani, aici se dezinfecteaza inainte de ambalare, marea majoritate a produselor.

Iuliana este si ea mama de doi copii, de aceea cam stie care sunt nevoile si temerile unei gravide. 

Stie si cat de distractiv e la primul bebelus, cand te trezesti ca toata lumea (familie, prieteni, medici, bloguri si alte surse media) o bombardeaza pe biata femeie cu toate temerile, precautiile si trendurile lumii, incat, sarmana de ea, uita ca e dotata de la natura cu tot ce ii trebuie pentru a-si creste bine copilul. in fine, nu intram in subiecte care trateaza tipurile de nastere, de alaptare, de vaccinare, diversificare, dormit si partait. Ne focusam din nou spre pernele noastre.

Incepem cu pernele pentru gravide, care, daca esti in focurile cautarii, iata la ce e bine de luat aminte:

  • lungimea ei totala sa fie intre 140 si 170 cm. Daca e prea mica nu ajungi sa te cateri pe ea si cu picioarele, daca e prea mare, te vei incurca in ea si iti vei indeparta partenerul (daca vrei sa te ajute sa cresti copilul, nu o face! tine-l cat de aproape poti!).
  • sa aiba neaparat husa de bumbac, de schimb. Pernei tale pe care dormi, ii schimbi din cand in cand fata de perna, asa-i?
  • sa gasesti usor la ea fete de perna de schimb care sa nu coste mai mult decat perna.
  • sa nu fie umpluta cu bilute de poliester! inca de acu 5 ani in UE s-a interzis folosirea acestora ca si umplutura pentru pernele de dormit.
  • sa poata fi folosita usor si ca perna pentru alaptat. De aceea nu recomand pernele uriase - nu vei avea nici loc, nici timp, nici spatiu sa folosesi asa ceva pentru alaptare unde, un singur antebrat de-al tau poate face toata treaba.

Fiecare argument de mai sus valoreaza 20 de puncte. Daca perna pe care ai pus ochii ia mai putin de 80 de puncte, mai cauta.

Si mai adaugam un argument suprem de 100 de puncte: dezinfectarea cu lampna UV! Deci nu mai trebuie sa-i speli husa dupa ce ajunge acasa, o poti folosi imediat.

Uite unde gasesti peste 30 de modele de perne pentru gravide cu 200 de puncte: https://joli-bebe.ro/categorie-produs/perne-pentru-gravide-alaptare-bebe/ 

Depasim perioada de sarcina, venim cu bebelusul acasa unde deja un patut minunat isi asteapta locatarul care, surpriza, nu vrea acolo! El vrea sa doarma langa mama lui din care fortele naturii l-au expulzat dupa 9 luni de cohabitare. Nici eu nu as vrea sa stau departe de mama mea daca m-as mai naste o data! Pune-te in locul lui.

Dar iata ca, slava Domnului, exista un baby nest (culcus pentru bebelus) care simplifica niste procese:

  • este ca un culcus pentru copilul care atat de mult s-a obisnuit cu locul strampt, cald si moale al uterului mamei! 
  • bun la cosleeping - tu, tati, fratele mai mare sau animalul de companie - cu totii veti aprecia faptul ca el are spatiul lui delimitat, voi sunteti liberi sa dormiti mai relaxati pe langa. Nimeni nu doarme peste nimeni!
  • usureaza mutarea cu blandete in patutul lui! Adica se ia copilul cu tot cu baby nest si se muta in patut. Bun si in calatorii, cand ai posibilitatea sa pastrezi mediul familiar de odihna.
  • poti sa alaptezi copilul in timp ce sta in el! Este atat de util noaptea cand nimimizezi tot efortul. Pur si simplu, dai la o parte un brat al baby-nest-uui, alaptezi, copilul adoarme si tu faci la fel. 

  • salteluta poate fi folosita si ca un toponccino sau pur si simplu saltea;
  • marginile pot fi utilizate mai apoi ca si aparatori sau protectii in patut.
  • se spala doar husele sau pe bucati, nu trebuie sa-l speli pe tot! Pentru ca este complet detasabil si dehusabil! Vei vedea in timp cat este de utila treaba asta.

Si, din nou, argumentul suprem: dezinfectarea cu lampna UV! Deci nu mai trebuie sa-l speli dupa ce ajunge acasa, il poti folosi imediat. 

Iata si un video de 3 minute in care vezi cum se foloseste:

Tot castigator la puncte este modelul pe care il gasesti aici, in peste 30 de variante de culori: https://joli-bebe.ro/categorie-produs/baby-nest/baby-nest-detasabil-0-8-luni/

Dragi cititori ai acestui articol, apreciez foarte mult ca va informati. Retineti ca cea mai de incredere sursa pentru detalii legate de sanatatea si protectia voastra in cadrul pandemiei cu coronavirus o reprezinta medicii. Aveti nelamuriri? Suna-ti prima data medicul de familie, apoi consultati surse de incredere. 

Si rugamintea nr. 2: te rog, sprijina producatorii locali! si eu sunt unul dintre ei. Din Iasi. Tot ceea ce gasesti pe site-ul meu, joli-bebe.ro sau pernegravide.ro este munca mea si a celor 5 angajate. impreuna crestem 13 copii. Noi am hotarat sa stam mai mult acasa in luna aprilie si nu am apelat la somajul tehnic pentru ca putem, inca, sa supravietuim. Dar avem nevoie ca si tu sa ai incredere in noi. Multumim!

Iti dorim sanatate si sarbatori cu bine!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre