Miracolul maternitatii nu ar trebui sa-i fie refuzat nimanui!

/ / Modificat: 2016-06-07
Miracolul maternitatii nu ar trebui sa-i fie refuzat nimanui!

Primul zambet, primii pasi, primele cuvinte stalcite cu atata frumusete, primul "mama", prima imbratisare.Ce poate fi mai frumos in viata unei femei decat acestea? Ce iti poate oferi mai multa fericire si iti poate inunda ochii in lacrimi decat copilul ce iti sare in brate si iti spune "mama"? Poate oare exista un moment mai emotionant decat acela in care mama isi primeste pentru prima oara nou-nascutul in brate?

Exista oare o traire mai intensa decat aceea in care proaspata mama si nou-nascutul se cunosc reciproc dupa 9 luni in care au convietiut intr-o superba armonie? Si atunci, este corect sa i se refuze toate aceste bucurii si trairi unei femei ce tanjeste sa devina mama dar se confrunta cu problema infertilitatii?

Din fericire, progresele inregistrate de medicina in domeniul reproducerii umane asistate au venit in intampinarea cuplurilor infertile - fertilizarea in vitro si inseminarea intrauterina ajuta sute de cupluri sa isi indeplineasca cel mai de pret vis: acela de a deveni parinti.

O echipa de specialisti din cadrul Departamentului de Reproducere Umana Asistata isi cumuleaza zilnic eforturile pentru a ajuta cuplurile ce sufera de boala infertilitatii sa devina parinti. Medici cu specializare in fertilizarea in vitro, embriologi biologi si psihologi s-au reunit in Euromaterna pentru a consilia, monitoriza si trata problemele cuplurilor infertile.

Ore de consiliere psihologica, luni de tratamente si monitorizari ecografice, zile de lucru in laborator, toate acestea sunt compensate de bucuria unei reusite. Licarirea de fericire din ochii viitorilor parinti este impartasita pe deplin de echipa ce sta in spatele acestui minunat succes.

Micul punct ce apare la ecograf reprezinta o bucurie covarsitoare atat pentru viitori parinti cat si pentru echipa ce a ajutat la crearea sa.

Pacienta nu va uita niciodata ca acest lucru a fost posibil datorita acestor medici si embriologi ce impreuna au reusit sa ii indeplineasca cel mai de pret vis: acela de a fi mama. Ilustrativ pentru aceasta relatie ce se creeaza intre echipa departamentului FIV si viitoarele mame sunt aceste randuri ale unei paciente care prin fertilizarea in vitro efectuata in Euromaterna este acum insarcinata in 20 de saptamani:

"Am primit vestea minunata ca o sa avem un baietel :) Inca de la 14 /15 saptamani am inceput sa simt miscarile si uneori acum ma sperie cand misca, este foarte activ! Azi toate masurarile sunt normale, cand doamna doctor a vrut sa se uite la fata, si-a acoperit-o cu manutele, ne-a facut sa radem, glumetul :) Am inceput sa ne pregatim putin cu cateva cumparaturi pentru bebe, abia asteapta amandoua bunicile sa cumpere carucior, patut si lucruri pentru bebe... :) Eu am camera gata :) […] Sunteti o echipa de vis si faceti imposibilul pentru orice femeie sa devina mama!! Crede-ma ca voi ridicati standardele internationale foarte sus! Ma consider foarte norocoasa sa fiu pacienta la Euromaterna si sa fiu tratata ca o prietena, nu ca o pacienta trecatoare.... Nu am cuvinte sa va multumesc indeajuns!! Imbratisari calduroase!"

Departament de Fertilizare in Vitro

Spital Privat Euromaterna Constanta

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre