Infectia urinara in sarcina, remedii naturiste

/ / Modificat: 2013-12-17
Infectia urinara in sarcina, remedii naturiste

De frica efectelor secundare ale consumului de medicamente in timpul sarcinii (chiar si la recomandarea medicului), viitoarele mamici apeleaza din ce in ce mai mult la remedii naturiste in problemele medicale cu care se confrunta. Nu fac exceptie nici infectiile urinare, extrem de des intalnite pe parcursul sarcinii.

Daca observi o culoare inchisa a urinei, dureri sau usturimi in timpul urinarii, miros neplacut al acesteia, dureri abdominale severe (deasupra osului pubian), precum si senzatii dese de urinat, urmate de cantitati foarte mici de urina, inseamna ca ai o infectie urinara! Iata cateva tratamente naturiste care te pot ajuta sa scapi de o astfel de infectie aflata intr-un stadiu incipient.



- In cazul in care infectia urinara este in faza incipienta, hidratarea intensa te poate ajuta sa scapi de ea – trebuie sa bei foarte multa apa atunci cand ai aceasta infectie (cel putin 2 litri).

- Fa o infuzie din frunze de urzica vie, musetel, iarba de urzica moarta, iarba de coada soricelului, frunze de mesteacan si flori de galbenele; fa spalaturi externe cu acest amestec de mai multe ori pe zi.

- Pe langa spalaturile externe cu astfel de plante, poti consuma florile de galbenele si iarba din coada soricelului si sub forma de ceai – au efect antibacterian si antiinflamator.

- Mamicile din comunitatea Copilul.ro iti recomanda si ele cateva tratamente naturiste pe care sa le urmezi in combaterea acestei afectiuni:

  • Gemoderivat de Plop - muguri - 2 monodoze / zi (antiseptic al cailor urinare);
  • Tinctura de Ienupar - 30 pic. X 3 ori / zi;
  • Tinctura de Mesteacan - 30 pic. X 3 ori / zi;
  • Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 20 pic. X 3 ori / zi.

- Ceaiul de cozi de cirese este un antiinflamator si un diuretic care poate ajuta la atenuarea simptomelor.


- Sucul de merisor poate avea un efect pozitiv in lupta cu infectia urinara in sarcina, pentru ca are un efect diuretic intens si ajuta la spalarea tractului urinar.

- Spalaturi externe cu apa si bicarbonate de sodiu.

Daca infectia este severa si constati ca astfel de metode terapeutice alternatice nu au efect, este cazul sa apelezi la medic, pentru un tratament medicamentos corespunzator (exista si antibiotice care sunt premise in sarcina, insa se administreaza numai la recomandarea medicului).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre