Desene pe burtica in sarcina

/ / Modificat: 2011-11-09
Desene pe burtica in sarcina

Desenele pe burtica gravidei pot fi un mod minunat de a marca sarcina.

Pot fi distractive si nu sunt permanente, ceea ce iti permite sa marchezi frumos cel mai fericit moment din viata ta, fara riscuri si complicatii.

Idei de desene pentru burtica:

  • Natura: Luna, stele, soare, planete, floarea soarelui, fulg de zapada, ingeras sau chip de bebelus, bufnita ori un chip de animalut, un ou care se crapa etc.;
  • Arta: Glob pamantesc, CD sau disc de vinil, glob de cristal, bol pentru pestisori, bec, glob cu zapada in el, dovleac de Halloween etc.;



Evident ca nu trebuie sa te limitezi la forme si obiecte existente, ci poti desena orice semnifica ceva pentru tine (explozii solare, spirale colorate sau imagini caleidoscopice), numai sa te faca sa te simti bine.

Un peisaj de la malul marii sau de la munte - poate va iesi chiar un apus de soare intr-un final!

Daca nu doresti desene prea elaborate, te poti decora cu urme de buze rosii, fluturasi, floricele, forme de palme colorate, nori.

Ca tehnici poti folosi si pensulele cu varf subtire in tehnica poantilista (tehnica de pictat prin puncte de culoare), bureti sau sabloane de carton, ba poti folosi chiar degetele.


Ce culori folosim pentru pictat

Putem sa facem in casa culorile sau sa cumparam culori pentru pictura pe fata (culori non-toxice, destinate picturii pe fata la copii).

Atunci cand ai de tras linii, poti folosi creionul dermatograf sau alte creioane cosmetice, daca acestea sunt colorate asa cum ai tu nevoie.

Culorile pentru pictat fata sunt gentile cu pielea si nu ar trebui sa pateze - testeaza insa pe o zona ascunsa a pielii rezistenta acestora la curatare. In acest sens foloseste o un demachiant-crema sau smantana rece.

Iata cum poti face acasa vopseaua - pentru fiecare culoare vei avea nevoie de:

  • 1 lingurita amidon de porumb;
  • 1/2 lingurita apa;
  • 1/2 lingurita smantana rece;
  • colorant alimentar.

Amesteca toate acestea intr-un castron foarte mic (cate unul pentru fiecare culoare) si poarta haine pe care iti permiti sa le murdaresti, deoarece se poate ca la spalat sa nu iasa toata culoarea din ele. Aseaza-te confortabil punandu-ti o carpa in poala ca masura de precautie pentru podea si, ajutata, picteaza-ti burtica fara ca vreo haina sa te deranjeze pe "suprafata de lucru".


Desene cu henna, insa nu neagra

De mii de ani, femeile din Egipt, India si alte tari din Orientul Mijlociu au adus noroc (potrivit culturii lor) sarcinii aplicand modele frumoase cu henna pe burticile lor inultimul trimestru. Legendele spun ca henna le va face nasterea usoara si pe bebelus fericit.

Tatuajele cu henna sunt semipermanente, dureaza intre una si patru saptamani, iti permit sa incerci mai multe modele si, poate, ulterior sa te decizi pe care dintre ele il vei tatua permanent.

Daca esti interesata de aceasta alternativa temporara, ai in vedere faptul ca exista mai multe tipuri de henna. Henna naturala, sigura, coloreaza pielea in portocaliu, rosu, maro, scortisoara, caramiziu, ciocolatiu sau cafeniu. Henna naturala si sigura nu trebuie sa fie de culoare neagra, care nu este sigura pentru nimeni, nu numai pentru gravide.

Henna neagra are in compozitie para-fenilendiamina (PPD), care cauzeaza arsuri, basici si alte reactii ce se mentin luni de zile si care sunt foarte greu de diagnosticat si de tratat.

Nu uita sa fotografiezi rezultatul!

Imortalizeaza momentul, fotografiind burtica frumos pictata din mai multe unghiuri si langa o oglinda, pentru a prinde si reflexia in poza, sau filmand tot evenimentul. Poti incerca si sa tii o rama goala de fotografii in dreptul burticii pictate si apoi sa ti se faca poza, pentru un plus de creativitate.

Participa la concursul nostru, Luna copilului din burtica, incarcand o fotografie cu burtica ta pictata! Participa si tu la concurs si castiga un contract de recoltare si stocare de celule stem.


Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre