Aparatele de securitate din aeroport, periculoase pentru sarcina?

/ / Modificat: 2011-10-10
Aparatele de securitate din aeroport, periculoase pentru sarcina?





 



Multe (viitoare) mamici se intreaba daca este periculos pentru fat sa treci prin aparatele de securitate de la aeroport. Aparatele de securitate din aeroporturi au rolul de a detecta obiecte metalice si folosesc campuri electro-magnetice de frecventa scazuta.

Aceste aparate sunt considerate sigure pentru toata lumea, inclusiv pentru femeile gravide deoarece detectorul de metal foloseste frecvente scazute care sunt generate de aproape orice lucru care produce sau foloseste electricitate (de exemplu, aparatele electrocasnice).

Chiar si Colegiul American al Obstetricienilor si Ginecologilor a declarat ca trecerea prin aparatele de securitate ale aeroporturilor nu reprezinta un factor de risc nici pentru femeile insarcinate si nici pentru fatul lor. Daca totusi te simti incomod atunci cand treci prin aparatul de securitate, poti intotdeauna sa ceri o verificare fizica prin "pipait".

Multi oameni confunda aceste aparate de securitate cu aparatele care folosesc raze X si de aici provin temerile lor. Aparatele cu raze X folosite in aeroporturi (razele X sunt folosite de exemplu la radiografia dentara) sunt folosite doar la scanarea bagajelor.

Medicii te sfatuiesc totusi sa fii prudenta cu zborurile in timpul sarcinii.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre