Crampe musculare ale picioarelor in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2017-09-26
Crampe musculare ale picioarelor in timpul sarcinii

Multe femei insarcinate sufera de crampe musculare ale picioarelor in timpul sarcinii. Nimeni nu stie cauzele exacte pentru care femeile au mai multe crampe musculare, in special ale picioarelor, in timpul sarcinii.

Cum poti sa previi crampele musculare la picioare in sarcina

Incearca urmatoarele metode pentru a preveni crampele musculare ale picioarelor:

• Evita sa stai in picioare sau in sezut picior peste picior pentru perioade lungi de timp.

• Incearca sa faci cateva miscari de intindere a picioarelor (ridica-te pe varfuri, roteste gamba piciorului stand in sezut etc.) in mod regulat in timpul zilei si de cateva ori inainte sa te duci la culcare.

• Roteste-ti gleznele si misca-ti degetele picioarelor atunci cand stai jos, mananci sau te uiti la televizor.

• Poti sa faci o plimbare in fiecare zi, daca nu te-a sfatuit doctorul sa nu faci miscare.

• Evita sa devii prea obosita. Stai intinsa in pat pe partea stanga pentru pentru a imbunatati circulatia dinspre si de la picioare.

• Hidrateaza-te in timpul zilei band apa in mod regulat.

• Incearca sa faci o baie calda inainte de a te culca pentru a-ti relaxa muschii.

• Exista dovezi cum ca administrarea unui supliment de magneziu in plus fata de o vitamina prenatala poate ajuta anumite femei care sufera de crampe musculare la picioare in timpul sarcinii.

Se poate sa fi auzit ca a avea crampe musculare este un semn ca ai nevoie de mai mult calciu si ca suplimentele de calciu vor rezolva problema. Desi este important sa iei destul calciu, nu exista dovezi cum ca a lua mai mult calciu va preveni crampele musculare la picioare in timpul sarcinii. De fapt, intr-un studiu s-a dovedit ca suplimentele de calciu nu influenteaza deloc producerea sau ameliorarea crampelor.

Care este cea mai buna metoda de a ameliora o crampa la picior

Daca ai o crampa la picior, intinde-ti imediat muschiul de la gamba piciorului: piciorul trebuie sa fie perfect drept, cu calcaiul inainte; misca-ti usor degetele de la picioare inainte si inapoi. Poate parea dureros la inceput dar va usura spasmul si durerea va disparea gradual.

Poti sa incerci sa iti relaxezi crampa la picior prin masajul muschiului sau incalzitul lui cu o sticla de apa calda. Mersul pentru cateva minute poate fi de asemenea de ajutor.

Daca durerea persista 

Daca durerea este constanta si nu este doar o crampa ocazionala, sau daca observi ca ti se umfla piciorul si este o durere surda si constanta, suna-ti doctorul. Acestea pot fi semnele unui cheag de sange, care necesita atentie medicala de urgenta. Cheagurile de sange sunt rare, dar riscul este mai mare in timpul sarcinii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crampe musculare sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre