Sarcina si leucemia

/ / Modificat: 2011-10-10
Sarcina si leucemia
Intrebare:

- Am leucemie acuta limfoblastica de 7 ani; in remisiune completa de aproape 6 ani si fara tratament de 5 ani. Am 26 de ani si as dori sa fac un copil. Care ar fi riscurile, problemele care ar putea aparea si ce sanse am sa pot avea copilul pe care mi-l doresc?

Raspuns:


 Este bine ca afectiunea dumneavoastra nu s-a mai manifestat, nenecesitand tratament in ultimii 5 ani. Acest lucru este imbucurator, cu cat perioada ce a trecut de la disparitia semnelor bolii este mai mare, cu atat riscul unei recaderi este mai mic. 


In general este permisa o sarcina in aceste conditii, insa, inainte de aceasta ar fi bine sa va informati medicul curant hematolog, cel care s-a ocupat de dumneavoastra pe perioada manifesta a bolii, acest fiind cel mai in masura sa aprecieze riscurile unei eventuale sarcinii.

In privinta sanselor de a avea un copil, acestea nu pot fi exprimate matematic. Daca dupa o perioada de minim un an de incercari concretizate prin contacte heterosexuale normale, regulate, corect coordonate referitor la perioada de ovulatie (este perioada cea mai fertila, situata de obicei in mijlocul perioadei dintre doua menstre), nu reusiti sa obtineti o sarcina, va recomand sa va prezentati pentru un consult, impreuna cu sotul, la o clinica specializata in infertilitatea de cuplu si reproducere umana asistata.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu 

  • Detalii specialist
  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Sarcina Leucemie Leucemie

    Articole recomandate

    Citeste si despre