Dilatatia ventriculara in sarcina

/ / Modificat: 2012-07-08
Dilatatia ventriculara in sarcina
Intrebare:

- Sunt insarcinata in 24 saptamani. In urma cu o saptamana am facut ecografia morfologica si mi s-a spus ca bebeul meu are ventricolii cerebrali la limita superioara, mai exact cornul posterior cu diametrul de 9.1 mm. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna asta si daca acest lucru constituie o problema de sanatate pentru copilul meu.

Raspuns:

Dilatatia ventriculara evidentiata ecografic reprezinta in mod curent semnul unei afectiuni fetale, fie ca este vorba de o malformatie sau de o crestere a lichidului intracerebral (hidrocefalie) ori de alte modificari care pot determina aparitia acestei modificari.


Insa valoarea determinata in cazul fatului dumneavoastra se afla la limita superioara deci nu a depasit limita valorii normale, nesemnificand inca nimic patologic. Ceea ce este important pe mai departe este constientizarea importantei unei bune monitorizari a sarcinii cu urmarirea in dinamica a evolutiei dezvoltarii fatului si implicit a modificarilor care pot apare la nivelul ventricolilor cerebrali. 

De asemenea va sugerez sa repetati analizele referitoare la treponema pallidum (analizele care identifica prezenta sifilisului), una din cauzele relativ frecvente ale dilatatiei ventriculare fetale.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu 

  • Detalii specialist
  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Dilatarea colului

    Articole recomandate

    Citeste si despre