Arsurile gastrice in timpul sarcinii. Patru remedii naturiste care te ajuta sa le combati

/ / Modificat: 2021-07-15
Arsurile gastrice in timpul sarcinii. Patru remedii naturiste care te ajuta sa le combati

Arsurile la stomac sunt o problema cu care se confrunta multe femei in timpul sarcinii. Aciditatea gastrica le poate da batai de cap viitoarelor mamici, mai ales in timpul noptii. Pe langa faptul ca sunt neplacute si nu va lasa sa va odihniti, arsurile pot conduce la probleme digestive pe viitor.

 Chiar daca nu reprezinta o afectiune care sa necesite tratament, exista cateva trucuri pentru a combate arsurile gastrice in timpul sarcinii si la care puteti apela atunci cand problema devine suparatoare.

Remedii naturale impotriva arsurilor gastrice din sarcina

De cele mai multe ori, arsurile la stomac pot fi combatute cu ajutorul unor remedii la indemana, iar unul dintre cele mai cunoscute este consumul de lapte. Atunci cand aveti arsuri, beti cateva guri de lapte si disconfortul abdominal va disparea ca prin minune.

Daca problema persista mai mult timp sau arsurile devin agresive si dureroase, va fi nevoie sa mergeti la un specialist. Pana acolo insa, aveti la indemana cateva remedii care sa va ajute sa treceti mai usor peste problema arsurilor si pe toate le gasiti in bucataria voastra.

Laptele neutralizeaza aciditatea

Laptele este mai putin acid decat sucurile gastrice, iar atunci cand il consumati, el calmeaza pe loc refluxul. Potrivit unui studiu publicat de Annals of Internal Medicine, laptele este un remediu eficient impotriva arsurilor gastrice, chiar daca nu ataca problema in sine, ci efectul. Cu toate acestea, este cea mai rapida cale de a scapa de arsuri atunci cand sunteti insarcinata si va treziti din somn din cauza lor.

Bicarbonatul de sodiu este alcalin si combate aciditatea

Bicarbonatul de sodiu te scapa si de arsuri, dar ajuta si la combaterea balonarii. Potrivit cercetarilor publicate in Medwave, bicarbonatul de sodiu are acelasi efect ca omeprazolul, dar mai putine efecte secundare decat medicamentul. Cu toate acestea, nu exista studii care sa ne spuna ce cantitate de bicarbonat de sodiu putem consuma in siguranta in timpul sarcinii. Incercati sa nu faceti abuz si sa diluati cate o jumatate de lingurita in apa, atunci cand este cazul.

Infuzia de lamaie accelereaza digestia

Cand digestia este mai rapida, scade riscul de disconfort digestiv, fie ca acesta inseamna arsuri sau crampe si dureri. Preparati o bautura din apa fierbinte si pulpa de lamaie (evitand partea alba) si lasati-o sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Consumati-o simpla sau cu o lingurita de miere.

Ceaiurile digestive premise in sarcina

In perioada sarcinii nu este recomandat sa consumati orice tip de ceai, unele dintre ele putand fi toxice sau periculoase pentru fat, mai ales in primul trimestru, daca au un continut ridicat de cofeina. Exista insa cateva ceaiuri care pot fi consumate in siguranta si atunci cand asteptati un bebelus si care va pot ajuta sa scapati de arsurile gastrice.

Ceaiul de musetel este un exemplu foarte bun in acest sens, datorita proprietatilor calmante. Incercati sa nu il consumati fierbinte, pentru a nu irita mucoasa stomacului.

Remediile naturiste, o solutie pe termen scurt

Aceste remedii va pot ajuta sa scapati de arsurile gastrice in perioada sarcinii, fara a apela la medicamente. Totusi, ele sunt o solutie pe termen scurt si nu trateaza, ci doar amelioreaza niste simptome. Daca arsurile devin agresive sau daca remediile naturiste nu au efect, atunci este cazul sa investigati problema si sa cereti parerea unui doctor.

In cele mai multe cazuri, arsurile gastrice dispar de la sine dupa nastere; dupa ce organismul isi recapata echilibrul de dinainte de sarcina, hormonii revin la nivelul normal si bebelusul nu mai apasa pe cavitatea abdominala. Daca arsurile gastrice persista si dupa nastere, este cazul sa mergeti la un consult de specialitate.

Taguri Arsuri gastrice sarcina Sarcina 25 ani

Articole recomandate

Citeste si despre