Sarcina si polenul

/ / Modificat: 2014-01-25
Sarcina si polenul
Intrebare:

- Sunt insarcinata in saptamana 14/15 si intrebarea mea este daca pot consuma polen pe perioada sarcinii si daca da, in ce cantitate. Mentionez ca sunt vegetariana si nu sunt alergica la preparatele apicole.

Raspuns:


Dupa modul in care mi-ati prezentat situatia, banuiesc ca o sunt persoane care v-au spus ca exista o suspiciune ca administrarea de polen pe perioada de sarcina ar putea sa afecteze evolutia acesteia. 

In general, produsele apicole sunt benefice pentru dezvoltarea sarcinii, acest lucru fiind valabil in situatia in care intr-adevar nu prezentati alergie la aceste produse. 

Fiind vorba de preparate naturale, acestea nu au efecte negative asupra sarcinii, cuantificarea efectelor benefice nefiind insa calculata prin studii de specialitate. 

Totusi, ca orice alt produs administrat pe perioada sarcinii si nu numai, nu este bine sa faceti excese de nici un fel, alimentatia administrata trebuie sa fie variata, pentru a cuprinde un spectru cat mai larg de constituenti.



Nu stiu in ce masura regimul vegetarian este benefic in perioada de graviditate, acest lucru variind de la caz la caz; insa va recomand sa discutati cu medicul curant oportunitatea continuarii acestui tip de alimentatie si pe perioada sarcinii, fiind luata in discutie posibilitatea renuntarii la regimul vegetarian macar pe perioada sarcinii.

Multa sanatate!

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie - Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Alergia la polen

Articole recomandate

Citeste si despre