Tipuri de personalitate la gravide

/ / Modificat: 2014-04-01
Tipuri de personalitate la gravide

Este personalitatea ta ca gravida diferita de cea cu care te-ai nascut si pe care ai modelat-o de-a lungul timpului si care iti ofera unicitate? Se pare ca exista mai multe tipuri de personalitate la gravide: de la cea care tinde sa aiba sarcina perfecta, la cea care se bazeaza in sarcina si este obsedata de tehnologia high-tech, la cea care nu-si poate tine gura si pana la tipul de gravida "Martha Stewart", atenta la fiecare detaliu.

Este posibil ca numele gravidelor sa se schimbe in timp, insa personalitatea majoritatii lor ramane aceeasi.

Exista 4 mari tipuri de personalitati ale gravidelor stabilite in functie de caracteristcile predominante. Acestea au fost stabilite pe baza comportamentului gravidutelor in timpul claselor si cursurilor prenatale la care a participat majoritatea.

Gravida perfecta

Este tipul de gravida rara, pe care majoritatea femeilor insarcinate o invidiaza, dar o si urasc in acelasi timp. Este genul care face totul ca sarcina sa evolueze ca la carte si dincolo de paginile ei. Este personalitatea care adopta toate trucurile posibile si imposibile pentru a asigura fatului o dezvoltare optima.

Este femeia care nu se atinge de alimente nesanatoase, pentru care nu exista viciile sau fast-food-ul si care analizeaza toate studiile si stirile care apar pe seama imbunatatirii dezvoltarii si evolutiei intrauterine a fatului. Este ca un mic soarece de biblioteca care abia asteapta sa ii mai cada pe mana cate o carte pentru a fi si mai bine informata legata de toate aspectele unei sarcini.

Gravida "gura-sparta"

Este genul de graviduta pentru care termenul secret nu are o definitie si o noima. Spune tot si de toate, chiar si cele mai intime secrete. Este genul de persoana "gura-sparta", care este nerabdatoare sa intervina in discutiii si sa vorbeasca despre absolut toate subtilitatile si particularitatile sarcinii. Acestea includ informatii ginecologice si sexuale care ar putea fi considerate "prea mult" chiar si de catre medicul ginecolog.

Este dornica sa povesteasca totul, de la momentul conceptiei, la primele consultatii la medic si la greutatile cu care se confrunta in timpul contactelor sexuale cauzate de cresterea burticii. Este un tip de personalitate usor enervant, daca nu chiar iritant si genul de gravida de care alte viitoare mamici se feresc si nu stiu cum sa le ocoleasca.

Gravida "high-tech"

Este gravida moderna care se increde in puterea si calitatea produselor de tehnologie moderna, ba chiar este dependenta de ele. Prefera intotdeauna analizele medicale care folosesc tehnici de ultima performanta, face si testele medicale neobligatorii, pentru orice eventualitate, si este dependenta de telefonul ei ultramodern. Este o graviduta care foloseste smartphone, pentru ca acesta este dotat cu aplicatii care ii organizeaza mai usor viata si toate lucrurile legate de sarcina si nastere.

Pe langa acestea, gravida high-tech este preocupata de toate tehnologiile care permit inregistrarea si imortalizarea celor mai emotionante momente din sarcina: laptop, aparat foto, camera video, rame foto digitale etc.

Inca de la prima ecografie, inregistrarea primelor batai ale inimii si pana la pozarea burticii in toata evolutia si splendoarea ei, graviduta care e mereu in pas cu tehnologia nu rateaza nimic. Mai mult chiar, principala ei grija este legata de faptul ca va pierde atat de multe momente emotionante de imortalizat sau inregistrat in timpul nasterii... Asta daca nu care cumva se hotaraste sa filmeze intregul film...

Gravida - Martha Stewart

Graviduta care are personalitatea "Martha Stewart" e mai putin preocupata de aspectele medicale si de sanatate ale sarcinii, atentia ei si eforturile indreptandu-se spre tot ce tine de copil si nasterea lui: de alegerea tinutei de iesire a bebelusului din maternitate, de aranjarea si decorarea camerei lui etc.

Principala ei grija este ca va naste si nu va apuca sa picteze peretele lateral al camerei in crem, asa cum si-a propus si ca nu va ajunge la timp patutul mult visat si deja comandat. Este genul de gravida atenta la detalii si la toate aspectele estetice ale ideii de a avea un bebe.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Personalitate

Articole recomandate

Citeste si despre