Studiu: Anotimpul in care te-ai nascut spune ce caracter ai

/ / Modificat: 2018-11-15
Studiu: Anotimpul in care te-ai nascut spune ce caracter ai

Un studiu realizat de Universitatea Semmelweis din Budapesta (Ungaria) a aratat ca anotimpul in care te nasti iti va influenta modul de a vedea si de a trai viata, fiind predispusi la fericire sau depresie.

Cercetatoarea Xenia Gonda este cea care a condus studiul, ajutata de 400 de voluntari, care au cautat sa descopere daca exista vreo legatura intre anotimpul in care te nasti si caracter.

Ce caracter ai in functie de anotimopul in care te-ai nascut

Rezultatele au fost relevante: nivelurile de dopamina si serotonina, responsabile pentru reglarea starii de spirit si a dispozitiei, se schimba in functie de luna de nastere. Iar concluziile sunt urmatoarele:

Cei care au venit pe lume primavara se caracterizeaza, in principal, prin mentinerea unei atitudini deschise si optimiste.

Cei nascuti in timpul verii sunt predispusi la schimbari de dispozitie brusca.

Cei nascuti toamna sunt, de obicei, predispusi sa sufere de depresie.

Cei nascuti in timpul iernii tind sa fie oameni care nu se enerveaza usor si stiu sa se adapteze circumstantelor fara a-si pierde calmul.

Potrivit cercetatorului, s-a dorit sa se afle daca in final "exista markeri genetici care sunt legati de momentul nasterii si produc tulburari in starea de spirit," si prin urmare, va continua sa investigheze acest domeniu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Anotimpuri Personalitate Luna nastere copil

Articole recomandate

Citeste si despre