Femeile insarcinate care gandesc pozitiv fac copii destepti

/ / Modificat: 2019-03-11
Femeile insarcinate care gandesc pozitiv fac copii destepti

Femeile gravide care gandesc pozitiv si au o atitudine buna pot avea bebelusi cu totul speciali. Cel putin, asta sustine un studiu recent.

Oamenii de stiinta au aflat o serie de noi informatii, ce le-ar putea ajuta pe viitoarele mamici.

Copiii ai caror mame au gandit pozitiv in sarcina au dat dovada de un interes crescut pentru stiintele exacte, asa cum e matematica, fata de restul copiilor.

Ce spune studiul

Oamenii de stiinta au folosit date colectate in anii 1990, dintr-un alt studiu care examina o masura a personalitatii numita "locus control". Aceasta este o asteptare cu privire la posibilitatea de a atinge obiectivele si telurile dorite.

La studiu au participat peste 1.600 de femei insarcinate, iar cercetatorii au analizat locusul de control prin folosirea raspunsurilor la chestionarele completate de acestea. Mai apoi, au fost analizate aptitudinile matematice si stiintifice al copiilor, la varstele de 8, 11 si 13 ani. Descoperirea a sugerat ca mamele cu o gandire pozitiva au avut copii mai talentati pentru stiinta si matematica, fata de mamele ceva mai negativiste.

Femeile care faceau parte din parima categorie erau mai determinate sa le ofere copiilor o dieta sanatoasa si echilibrata, care sa ajute la buna dezvoltare a creierului sau sa le citeasca povesti, aratand un real interes pentru scoala si educatia celor mici, noteaza descopera.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre