6 intrebari stanjenitoare despre sarcina

/ / Modificat: 2015-11-02
6 intrebari stanjenitoare despre sarcina

Pe cat de spectaculoasa si minunata este perioada sarcinii, pe atat este de plina de confuzii, momente stanjenitoare si intrebari inconfortabile, carora trebuie sa le faci fata. Indiferent de ce dileme jenante iti trec prin minte, nu le lasa sa-ti umbreasca aceasta experienta minunata din viata ta.

Iata raspunsuri la unele dintre cele mai jenante intrebari care te pot bantui atunci cand esti gravida!

De ce am atatea vise erotice si o asa pofta crescuta de sex?

In perioada sarcinii, este posibil sa ai mai multe vise cu caracter erotic decat de obicei. Reamintirea acestora te imbujoreaza si te face sa te simti inconfortabil? Afla ca tendinta de a avea vise cu tenta sexuala este perfect normala si apare la o multime de gravide.

Aceasta predispozitie apare pe fondul stimularii excesive a organelor genitale, cauzate de cresterea circulatiei sangelui sau a nivelului de estrogen. Aceleasi schimbari care se produc in organism sunt responsabile si pentru cresterea libidoului.

Dorinta excesiva de sex ar putea deveni stanjenitoare in fata partenerului. In loc sa te gandesti prea mult si sa te simti stanjenita, mai bine profita de aceste simptome pentru a te bucura de experiente intime de neuitat cu partenerul.

De ce am vaginul umflat si scurgeri abundente?

Un simptom neplacut de sarcina pe care il poti experimenta este marirea sau umflarea vaginului. Acest simptom, impreuna cu scurgerile vaginale abundente, te-ar putea face sa te simti foarte incomod in preajma celorlalti, dar mai ales a partenerului tau.

Umflarea zonei vaginale este cauzata de cresterea cantitatii de sange care circula in organism, dar si de presiunea pe care bebelusul o exercita asupra zonei pelvine. Scurgerile vaginale intense apar adesea in primul trimestru si sunt cauzate de schimbarile hormonale din aceasta perioada, in special a nivelului de progesteron.

Ce fac daca mi se rupe apa in public?

Una dintre cele mai mari temeri cu care te confrunti in sarcina este legata de momentul ruperii apei. Cea mai mare teama a ta este ca s-ar putea sa ti se rupa apa atunci cand esti la un eveniment sau la cumparaturi. Este un moment jenant, insa ultimul lucru la care te vei gandi atunci este jena sau rusinea de a ti se intampla una ca asta in public.

Vei fi mai preocupata cu contractii si cu gasirea primului spital, pentru a naste. In plus, multe gravide au o impresie gresita despre ce se intampla in aceste momente. Nu te astepta sa iti curga un lighean de fluide.

Astfel de lucruri se vad doar in filme si nu au nimic in comun cu realitatea. Este vorba de scurgerea a cateva picaturi, sau a unui siroi subtire, nu de cantitati mari de lichide.

Oare o sa fac pe mine atunci cand nasc?

Daca alegi sa nasti natural, este posibil sa treci prin experienta neplacuta de a "te scapa pe tine". Indiferent ca este vorba de o usoara mictiune sau de un scaun, nu trebuie sa iti bati capul cu asa ceva.

Atat medicii, cat si asistentele sunt obisnuite cu astfel de situatii, iar tu vei fi prea preocupata cu travaliul si contractiile pentru a putea da atentie acestui detaliu.

De ce simt dureri la nivelul vaginului?

Zona genitala devine, atunci cand esti insarcinata, cea mai sensibila parte a corpului. Toti centrii nervosi din zona "lucreaza" la capacitate maxima, hormonii isi fac de cap, iar circulatia si cantitatea sangelui este mai mare ca niciodata.

Pe langa acestea, burtica in crestere pune presiune in zona si determina aparitia unor dureri intepatoare la nivel vaginal, in special spre sfarsitul sarcinii. Nu sunt problematice si trec de la sine!

Oare lovim bebelusul atunci cand facem sex?

Teama de a nu lovi fatul sau de a nu-l atinge in timpul penetrarii este o problema care da batai de cap si stanjeneste atat barbatii, cat si gravidele. Uterul este un organ musculos si puternic care protejeaza fatul, iar penetrarea din timpul sexului nu il atinge, cu atat mai putin ii provoaca ceva rau.

Singura problema este in mintea voastra si trebuie sa treceti repede peste ea, daca vreti sa aveti o viata sexuala activa si sanatoasa in timpul celor 9 luni. Singurul lucru pe care il vei observa este ca fatul va fi mai agitat decat de obicei atunci cand faci sex, din cauza ca actul sexual iti creste pulsul.

Ce alte intrebari stanjenitoare ti-au trecut sau iti trec prin minte in perioada de sarcina? Impartaseste-le cu noi si ajuta-ne sa raspundem la ele, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Probleme sarcina Temeri sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre