Esti insarcinata? Cum sa mananci sanatos chiar daca esti la serviciu

/ / Modificat: 2022-08-29
Esti insarcinata? Cum sa mananci sanatos chiar daca esti la serviciu

Teoria este clara in ceea ce priveste modul in care sa mancam sanatos in timpul asrcinii, dar practica este o problema, mai ales cand ne confruntam cu obstacole atat de comune, dar implacabile, cum ar fi, de exemplu, imposibilitatea de a manca acasa, lipsa unei bucatarii la locul de munca, lipsa de timp etc. Tocmai de aceea venim cu cateva sfaturi care sa te ajute sa mentii o alimentatie sanatoasa chiar daca esti la locul de munca. 

Fa-ti provizii cu gustari sanatoase 

Este important sa ai mereu la tine gustari sanatoase. Acestea sunt ideale pentru a elimina senzatia de foame cand nu ai timp sa mananci o masa normala sau, pur si simplu, cand vrei sa mananci o gustare. In acest fel eviti sa consumi alimente nesanatoase de la automat. Asigura-te ca ai mereu in sertar batoane proteice, biscuiti integrali, migdale sau nuci. De asemenea, nu uita sa iei zilnic la tine fructele preferate.

Daca ai norocul sa ai si un frigider la locul de munca, esti cu atat mai avantajata. Poti tine in acesta iaurt, branza de vaci sau cottage, sau chiar lapte. 

Gateste acasa sau prepara-ti o salata

Evita sa consumi mancare din comert in timpul sarcinii, mai ales de la fast-food-uri sau din mall. Prepara acasa salate, din ingrediente sigure si sanatoase. Nu iti a mai mult de 10-15 minute. Sau poti prepara o masa sanatoasa, adaugand la cuptor cateva legume impreuna cu pulpe de pui. Se fac impreuna si nu trebuie sa stai mult timp in bucatarie.

Pastreaza alimentele la rece

Incearca sa pastrezi mancarea la temperaturi scazute pana la ora pranzului. Daca nu ai un frigider la locul de munca poti alege o geanta captusita in care sa pui racitoare reutilizabile. Acestea vor mentine mancarea rece pentru a nu se altera.

Hidratarea este esentiala in timpul sarcinii

Nu uita sa ai mereu la idemana o sticla cu apa pe care sa o reumpli de cate ori este necesar. In timpul zilei, o gravida trebuie sa consume minim doi litri de apa pe zi.

Stabileste un program de masa

Chiar daca de obicei nu ai timp sa mananci cand esti la serviciu, copilul tau este prioritar, prin urmare planifica-ti o ora la care sa iei masa de praz si incearca, pe cat posibil, sa respecti zilnic aceasta ora. Iar daca intr-o zi, dintr-un motiv oarecare, nu poti respecta aceasta ora ia o gustare sanatoasa la ora programata.

In concluzie, indiferent cat de stresanta este munca ta, fa-ti timp sa te bucuri de o masa completa si sanatoasa. Greturile matinale si oboseala din timpul sarcinii iti pot ingruna si mai mult ziua daca nu ai o dieta echilibrata in aceasta perioada.

FOTO: pexels.com

Articole recomandate

Citeste si despre