Cafeaua in sarcina: "Daca o gravida bea cafea, copilul va fi excitat 105 ore"

/ / Modificat: 2019-02-12
Cafeaua in sarcina:

Sarcina reprezinta momentul ideal pentru a incepe sa ai grija, cu adevarat, de tine si sa faci cateva schimbari in stilul tau de viata. Si cel mai mult trebuie sa ai grija la ce mananci sau bei.

Mai ales la inceputul sarcinii, cand se formeaza bebelusul. Daca in aceasta perioada fumezi, bei alcool sau cafea, este recomandat sa renunti la ele. Altfel, poate aparea avortul spontan sau nasterea prematura.

In cazul cafelei, desi s-au facut multe studii, nu s-a ajuns la un consens cu privire la cantitatea de cofeina sigura in sarcina.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda gravidelor maxim 300 mg de cafea pe zi.

"Cafeaua nu este o substanta care sa-ti dea energie, cum este zaharul. Dimineata ai nevoie de energie pentru o zi intreaga. Cand bei, ti se pare ca ai, insa ea te stoarce de energie. Cea mai mare greseala este ca dimineata sa bei o cafea si atat. E ca si cum ai vrea sa pleci pana la Ploiesti si arunci benzina. Cafeaua da dependenta, asta e nenorocirea. Dupa ce bei o cafea, 3-6 ore zbori, apoi esti la pamant. Daca o viitoare mamica bea cafea, timp de 105 ore copilul este excitat. Ficatul merge prost si atat poate. Femeile care beau cafea si stau si la soare trebuie sa stie ca asa pot aparea malformatii genetice la fat. Trei cesti de cafea pentru o gravida pot duce la o greutatea mica a bebelusului la nastere. Daca faceti o pauza de trei saptamani, atunci veti vedea cu adevarat diferenta", a spus medicul Virgiliu Stroescu la ProTV.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Cafea Cafea in sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre