10 beneficii ale cireselor in timpul sarcinii. De ce sa le incluzi in dieta ta

/ / Modificat: 2022-07-04
10 beneficii ale cireselor in timpul sarcinii. De ce sa le incluzi in dieta ta

Toată lumea iubește aceste fructe roșii delicioase și suculente. Gustul lor apetisant le face irezistibile și sunt deosebit de tentante atunci când te confrunți cu pofte în timpul sarcinii.

Dacă vrei să consumi cireșe în timpul sarcinii, dar nu ești sigură de siguranța lor, citește mai departe, deoarece îți spunem care sunt beneficiile și efectele secundare ale consumului de cireșe în timpul sarcinii. 

Este sigur să mănânci cireșe în timpul sarcinii?

Da. Cireșele sunt sigure pentru a fi consumate, cu excepția cazului în care sunteți alergică la ele. Ele sunt o sursă bogată de nutrienți. Sâmburele este singura parte care nu ar trebui să fie consumată. De asemenea, nu le mâncați în exces, deoarece pot crea gaze și provoca balonare. Consumul moderat de cireșe este absolut în regulă și este bun pentru organism.

Beneficiile pentru sănătate ale cireșelor în timpul sarcinii

Deliciosul fruct roșu vă poate stimula sănătatea în timpul sarcinii, deoarece cireșele sunt un depozit de nutrienți, cum ar fi vitamine, minerale, proteine, fier, calciu și altele. Prin urmare, cireșele pot fi o opțiune de gustare sănătoasă pentru femeile însărcinate. Iată alte câteva moduri în care cireșele vă pot aduce beneficii:

1. Stimulează nivelul imunitar:

Cireșele conțin niveluri sănătoase de vitamina C, care au proprietăți antioxidante. Acestea joacă un rol vital în eliminarea radicalilor liberi, care pot provoca diverse infecții și boli. Mai mult, nivelurile de imunitate rămân scăzute în timpul sarcinii. Cireșele conțin flavonoide, un tip de antioxidant produs de plante pentru a lupta împotriva infecțiilor și pentru a stimula nivelul de imunitate.

2. Promovează sănătatea creierului nou-născutului:

Antocianinele găsite în cireșe protejează celulele neuronale și promovează sănătatea creierului fătului (1). Un nou soi, cireșele Balaton vă pot ajuta în prevenirea uitării în timpul sarcinii.

3. Ameliorează umflăturile și inflamațiile:

Antocianina, pigmentul roșu din cireșe, este cunoscută ca fiind foarte eficientă în reducerea inflamațiilor, umflăturilor și a durerilor articulare pe care le resimțiți de obicei atunci când sunteți însărcinată.

4. Preveniți diabetul gestațional:

Cireșele ajută la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge și, astfel, ajută la prevenirea diabetului gestațional.

5. Atenuează oboseala:

Încărcate cu un conținut excesiv de apă, cireșele, la un consum regulat, dau un impuls de energie și ajută la îndepărtarea oboselii.

6. Controlează nivelul tensiunii arteriale:

Conținutul de potasiu din cireșe acționează pentru prevenirea retenției de apă și controlul tensiunii arteriale în organism. Acesta, astfel, previne riscul de preeclampsie în timpul sarcinii.

7. Ajuta la un somn mai bun:

Antioxidantul numit melatonină, care este prezent în cireșe, este un inductor ideal al somnului. Poți avea un somn perturbat în timpul sarcinii din cauza diverselor neplăceri din organism. Beți un pahar de suc de cireșe în fiecare zi pentru a depăși tulburările de somn. Cireșele amare conțin mai mulți antioxidanți decât cireșele dulci.

8. Întăresc vasele de sânge:

Vitamina C prezentă în fructele de cireșe întărește vasele de sânge, ajutându-le să pompeze suficient sânge către făt.

9. Proprietate expectorantă:

Cireașa este un expectorant util pentru tratarea tuturor afecțiunilor legate de tuse. Ajută la ameliorarea răcelii, tusei, bronșitei și astmului.

10. Tratează constipația:

Cireșele au un conținut ridicat de fibre. Acestea normalizează mișcările intestinale și te ajută să scapi de constipație, una dintre cele mai frecvente probleme în timpul sarcinii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatia in sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre