Ardei umpluti – reteta simpla a lui Chef Sorin Bontea

/ / Modificat: 2025-05-26
Ardei umpluti – reteta simpla a lui Chef Sorin Bontea

Daca te-ai blocat in fata frigiderului si nu stii ce sa gatesti pentru masa de pranz sau cina, ardeiul umplut este solutia perfecta: rapid, satios si extrem de gustos.

Chef Sorin Bontea ne arata cum sa pregatim o reteta traditionala, dar fara complicatii, care ne aduce gustul autentic al bucatariei de acasa.

Ingrediente de baza – ce iti trebuie pentru ardei umpluti

Pentru a incepe, vei avea nevoie de cativa ardei grasi, orez, pasta de tomate, ceapa, carne tocata de porc, cimbru, sare, piper si ulei.

Chef Bontea recomanda sa masori „dupa ochi”, exact ca pe vremea bunicilor, fara sa te stresezi prea tare cu cifrele. Totusi, o proportie buna este aproximativ 40 grame orez la 100 grame carne tocata.

 

Pasi simpli pentru o reteta rapida si gustoasa

1. Soteaza ceapa

Pune uleiul la incins intr-o tigaie si soteaza ceapa tocata marunt pana devine aurie si aromata.

2. Adauga pasta de tomate si orezul

Incorporeaza o lingura de pasta de tomate, amesteca putin, apoi adauga orezul si mai tine pe foc aproximativ 1 minut. Opreste focul si lasa compozitia sa se raceasca putin.

3. Pregateste umplutura

Condimenteaza carnea tocata cu sare, piper si cimbru dupa gust. Amesteca bine cu mainile carnea si orezul racit pana obtii o compozitie omogena.

4. Pregateste sosul

Intr-un vas, pune 2-3 linguri pline de pasta de tomate, adauga apa cat sa acopere bine pasta, putin cimbru, sare si piper. Amesteca cu un tel si lasa sosul sa dea in clocot.

5. Umple ardeii

Umple fiecare ardei cu compozitia de carne si aseaza-i intr-o tigaie cu putin ulei incins, cat sa se rumeneasca usor pe exterior.

6. Coacerea

Pune „capacelele” ardeilor si aseaza-i vertical intr-o oala sau tava cu pereti inalti. Toarna sosul astfel incat sa ajunga aproape pana la buza ardeilor, acopera si da la cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ o ora si jumatate.

De ce sunt atat de gustosi ardeii dupa reteta lui Chef Bontea?

Secretul sta in echilibrul perfect intre ingrediente si modul simplu, dar atent, in care sunt pregatiti. Ceapa sotata bine, pasta de tomate si condimentele creeaza o baza aromata, iar orezul bine gatit alaturi de carnea suculenta confera umpluturii consistenta si savoare.

Coacerea lenta la cuptor face ca toate aromele sa se intrepatrunda, iar ardeii sa devina moi.

Ardeii umpluti dupa reteta lui Chef Sorin Bontea sunt dovada ca poti prepara rapid un preparat traditional gustos si satios, fara sa te complice prea mult.

Perfect pentru zilele cand ai nevoie de o masa consistenta, cu gust autentic, facuta „dupa ochi” si cu ingrediente simple.

Asa ca nu mai sta pe ganduri si pune mana pe ardei! E mai simplu decat crezi sa faci ceva delicios.

 

Sursa: a1.ro

Foto: Freepik.com

Taguri Retete ardei umpluti

Articole recomandate

Citeste si despre