Idei de retete rapide, sanatoase si gustoase pentru copii

/ / Modificat: 2021-05-19
Idei de retete rapide, sanatoase si gustoase pentru copii

Stim cu totii ca nu este deloc usor sa te organizezi in fiecare zi cand ai si un copil sau mai multi. Este imposibil sa reusesti sa dai randament la capacitate maxima zi de zi, prin urmare, cand ai o zi plina si nu ai timp sa gatesti, dar nu vrei nici sa comanzi ceva nesanatos, ai la indemana cateva retete care sunt gata in 10 minute. In plus sunt sanatoase, copiii le adora si sunt si satioase.

Retete sanatoase pentru copii, gata in 10 minute

Fie ca vrei sa prepari un mic dejun rapid sau nu ai timp ori chef sa pregatesti ceva complex pentru masa de pranz sau pentru cina, avem cateva retete care te pot scoate din impas in orice moment al zilei. Sunt gata in mai putin de 10 minute si va veti bucura toti de o masa delicioasa si sanatoasa! In plus, le poti prepara alaturi de cei mici, daca au varsta necesara.

Iaurt cu cereale si fructe

Pentru un mic dejun sanatos, satios si rapid, iaurtul cu cereale si fructe este alegerea perfecta. Cel mai bine merge cu fructe de padure, dar poate fi servit si cu alte fructe, precum banane, mango, piersici sau orice alt fruct prefera copilul. Aceasta reteta poate tine loc si de o gustare sanatoasa.

French tost

Tot pentru micul dejun poti pregati French tost. Ai nevoie de paine, lapte, oua, unt si scortisoara. Taie feliile de paine in felii goase, trece-le prin lapte, apoi prin ou batut si prajeste-le intr-o tigaie in care ai pus putin unt (cat sa nu se lipeasca). O alternativa mai sanatoasa este sa le coci in cuptor. Presara apoi scortisoara pe deasupra si serveste totul cald.

Smoothie de capsune cu banane 

Pune intr-un blender 250g capsune, doua banane, o portocala si 200 ml lapte de migdale si mixeaza pana obtii o compozitie omogena. Consumati imediat smoothie-ul. Este ideal pentru intreaga familie, deoarece este bogat in Victamina C, acid folic si magneziu, fibre si alti nutrienti care se regasesc in fructe.

Salata de orez cu ton si mar

Pentru pranz sau cina poti prepara oricand o salata de orez cu ton si mar. Pune orezul la fiert si cat sta pe foc spala cateva frunze de slata verde, doua mere verzi, adauga putina ceapa, rosii, doua conserve de ton, porumb dulce si orice mai doresti. Asezoneaza cu sare si pier dupa gust. La final adauga si orezul si amesteca totul foarte bine.

Frigarui de fructe cu sos de iaurt

Pentru o gustare rapida poti apela la frigarui de fructe cu sos de iaurt. Taie fructele bucatele si pune-le pe bete din lemn speciale pentru frigarui. Poti folosi orice fructe ai la dispozitie: capsune, banane, mere, pere, struguri, kiwi, pepene galben, mango, etc. Cu cat vor fi mai vii si mai diverse culorile, cu atat vor fi mai atractive. Pentru sos poti folosi iaurt normal sau de cocos. Adauga putina vanilie si un strop de scortisoara pentru aroma.

Omleta cu spanac

Pentru cina poti pregati rapid o omleta cu spanac. Bate bine ouale cu putina sare si pune la incins o tigaie in care adaugi putin unt. Adauga oul, pune deasupra o mana de spanac care sa se intinda uniform si prepar-o bine pe ambele parti. Serveste omleta alaturi de avocado si o mana proaspata de baby spanac peste care adaugi putina zeama de lamaie si sare.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre