7 idei de mic dejun pe care copiii il pot pregati singuri inainte de scoala

/ / Modificat: 2021-08-27
7 idei de mic dejun pe care copiii il pot pregati singuri inainte de scoala

Inceperea scolii este o perioada stresanta pentru adulti, care au mai multe lucruri de facut ca niciodata. Prin urmare, un mic ajutor din partea copilului este bine-venit.

Astfel, in timp ce tu ii pregatesti pachetul pentru scoala, copilul isi poate pregati singur micul dejun. Astfel, economisiti timp si copilul se va simti mandru de abilitatile lui.

Iata sapte idei de mic dejun pe care copiii le pot pregati singuri inca de la varste mici:

1. Parfait de iaurt

Taie de seara fructele in cubulete si pune-le intr-o cutie. Copilul va trebui doar sa le scoata din frigider, sa ia si iaurtul si sa asambleze micul dejun. Un rand de iaurt, unul de fructe, unul de granola si de la capat, pana can paharul este plin. Usor, sanatos, rapid!

2. Paine prajita cu unt de arahide si fructe

Copiii pot praji singuri paine la varsta scolara. Trebuie doar sa scoata painea din rajitor, sa o unga cu unt de arahide si sa adauge peste banane, capsune sau orice alte fructe doreste.

Desigur, pe painea prajita poate pune orice altceva, de la pateu facut in casa, la crème de branza, unt clasic, miere si alte toppinguri pe care le prefera.

3. Cereale cu lapte

Sa recunoastem! Nu exista copil caruia sa nu-i placa cerealele cu lapte. Prin urmare, acest mic dejun poate fi pregatit cu usurinta de copil. Tot ce trebuie sa faca este sa-si puna cereale, lapte si, eventual, fructe, intr-un bol si sa le manance.

4. Fulgi de ovaz instant

Daca ii place terciul de ovazu, fulgii de ovaz instant poate fi ideal pentru inlocuirea acestuia. Trebuie doar sa-i amestece cu lapte sau bautura vegetala care inlocuieste laptele si sa adauga fructele preferate deasupra, cateva nuci si, eventual, cipsuri de ciocolata.

5. Clatite pre-fabricate

Trebuie doar sa amestece praful cu lapte si sa prajeasca clatitele pe ambele parti. Totul este gata in cinsi minute si se va bucura de un mic dejun savuros si satios. Este, in schimb, un mic dejun pentru copiii mai mari, care pot folosi deja aragazul in siguranta.

6. Smothie de fructe

Prepararea unui smothie este extrem de simpla. Tot ce trebuie sa faca este sa adauge ingredientele in blender si sa mixeze pana cand obtine o compozitie omogena. Este un mic dejun sanatos, delicios, plin de vitamine, care ii va conferi energie intreaga zi.

7. Oua fierte tari

Poti fierbe ouale seara si le poti tine la frigider. Trebuie doar sa si le dezojeasca in ziua urmatoare. Le poate manca alaturi de paine clasica sau prajita, o rosie si/sau un fruct. Daca poate folosi deja aragazul, si le poate fierbe singur, dimineata.

Sursa foto: piqsels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre