Supa crema de morcovi cu ardei copti si usturoi

/ / Modificat: 2025-08-03
Supa crema de morcovi cu ardei copti si usturoi

Supa crema de morcovi cu ardei copti si usturoi este una dintre cele mai aromate si reconfortante preparate pe care le poti pregati rapid, cu ingrediente simple si accesibile. Combinatia dintre dulceata morcovilor, gustul usor afumat al ardeilor copti si aroma intensa a usturoiului transforma aceasta supa intr-o experienta culinara savuroasa. Perfecta pentru pranz sau cina, se serveste cu verdeata proaspata si quesadillas crocante cu branza pentru un plus de textura si savoare. O reteta colorata si sanatoasa, ideala pentru intreaga familie.

Ingrediente:

  • 1 kg morcovi

  • 750 g ardei grasi (preferabil rosii si galbeni) sau 350 g ardei copti (gata curatati si decojiti)

  • 150 g bacon cubulete

  • 4-5 catei de usturoi

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui

  • 1 lingura boia dulce sau afumata

  • Sare, dupa gust

Pentru servire:

  • Patrunjel verde tocat

Quesadillas (optional, pentru servire):

  • 4 lipii sau tortillas

  • 200 g cascaval ras (sau branza Gouda)

Mod de preparare:

  1. Pregatirea ardeilor: Daca folosesti ardei cruzi, spala-i si pune-i la copt in cuptor la 200°C, pana cand coaja se inegreste. Apoi acopera-i 10 minute intr-un bol cu capac sau folie si curata-i de coaja si seminte. Daca folosesti ardei copti din conserva, treci peste acest pas.

  2. Calirea legumelor: Curata si taie morcovii rondele. Intr-o oala mare, incinge uleiul si adauga baconul. Caleste-l pana devine usor crocant, apoi adauga morcovii, usturoiul zdrobit si boiaua. Amesteca 2-3 minute.

  3. Fierberea: Toarna apa cat sa acopere legumele (aproximativ 1-1,2 L) si lasa la fiert 20-25 de minute, pana cand morcovii sunt moi.

  4. Adaugarea ardeilor: Adauga ardeii copti si mai fierbe 5 minute. Asezoneaza cu sare dupa gust.

  5. Blenduire: Foloseste un blender vertical si transforma totul in supa crema fina. Daca este prea groasa, poti adauga putina apa fierbinte pana ajungi la consistenta dorita.

  6. Quesadillas: Umple jumatate din fiecare lipie cu cascaval ras si impatureste. Coace-le in tigaie antiaderenta, fara ulei, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se topeste branza si devine aurie.

  7. Servire: Serveste supa calda, decorata cu patrunjel verde si alaturi de quesadillas crocante.

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Supa crema

Articole recomandate

Citeste si despre