Secretul lui chef Sorin Bontea pentru galuste perfecte. Copilul tau iti va cere mereu supa!

/ / Modificat: 2024-02-03
Secretul lui chef Sorin Bontea pentru galuste perfecte. Copilul tau iti va cere mereu supa!

Supa cu galuste este una dintre cele mai apreciate din bucataria romaneasca. Este mai ales pe placul copiilor si reprezinta o mancare sanatoasa, satioasa si usor de facut, fiind o varianta ideala pentru masa de pranz. Fiecare gospodina are o reteta proprie si cateva trucuri la care apeleaza de fiecare data, pentru un rezultat delicios. Si bucatarii consacrati au insa trucurile lor, pe care le impartasesc din cand in cand cu cei care ii urmaresc.

La baza, supa cu galuste se face din cateva ingrediente simple si la indemana: carne de pui (de preferat pui de tara), legume si verdeturi. Pentru galuste, ai nevoie de ou si gris, dar si un ingredient special, care face galustele sa se umfle si sa devina pufoase. Chef Sorin Bontea a dezvaluit, intr-un filmulet publicat pe canalul lui de YouTube, cum prepara el aceasta supa delicioasa. Celebrul bucatar are un secret pentru ca supa sa iasa limpede si galustele pufoase.

In ceea ce priveste aspectul supei, Chef Sorin Bontea prefera sa dea carnea de pui intr-un clocot intr-o oala separata, astfel incat sa iasa spuma din ea, dupa care schimba apa si fierbe supa intr-un alt vas. 

"Ingredientele sunt simple. Cum zice romanul, asta-i tot! Am pus puiul la fiert, dar ce-am facut inainte? L-am fiert doua-trei minute in alta oala, dupa care l-am spalat si il pun din nou la fiert, ca sa iasa supa curata. Puiul este gata, acum adaug si legumele taiate in bucati mari, pentru ca oricum le voi scoate. Le las sa fiarba la foc mic si pun si toate cotoarele de patrunjel in ea".

Pentru galuste pufoase, care ii vor cuceri pe cei mici, bucatarul recomanda sa pui putin praf de copt in compozitia de ou si gris.

"Am ouale si praful de copt, pe care-l amestec cu grisul, ca sa nu faca cocoloase. Batem ouale bine, punem gris si amestecam. Cu cat facem compozitia mai tare a galustelor, cu atat ele vor trage mai multa supa si risti sa ramai fara zeama. Consistenta trebuie sa curga din tel si o las 5 minute, ca sa se umfle grisul", a explicat Chef Sorin Bontea, pe YouTube.

FOTO: Facebook / Captura YouTube

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Supa cu galuste

Articole recomandate

Citeste si despre