Supa de pui cu taitei de casa

| | Modificat: 2012-05-23 11:46:58

Supa de pui cu taitei este foarte gustoasa si hranitoare si se recomanda pentru alimentatia celor mici.

supa-pui-taitei-casa

Foto: foodfruit.blogspot.com

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Pentru supa

1/2 pui (800 g)

1 ardei gras rosu

2 morcovi mari

1 ceapa mare

1 telina mica

sare

Pentru taitei

2 oua

200 g faina

1 praf de sare

Mod de preparare

Pregateste mai intai taiteii. Pune intr-un vas incapator ouale, faina si un praf de sare. Framanta totul bine, astfel incat sa obtii un aluat tare. Daca este nevoie, mai adauga 1-2 linguri de faina.

Aseaza aluatul pe planul de lucru infainat si intinde-l intr-o foaie subtire. Presara faina peste aceasta foaie, ruleaza un sul de aluat si taie-l fasii subtiri, de circa 3 milimetri. Ai grija sa desfaci taiteii inainte sa-i pui la fiert, ca nu cumva sa ramana lipiti. Lasa taiteii la uscat, pe coli de hartie curate.

Da carnea intr-un clocot, iar intre timp pregateste legumele. Taie morcovul, telina si ardeiul cubulete, iar ceapa fa-o pestisori. Spumeaza periodic carnea, deoarece trebuie sa obtii o supa limpede.

Dupa ce carnea a inceput sa fiarba, adauga legumele si lasa totul la fiert aproximativ 20 de minute. Adauga taiteii in supa, potriveste de gust cu sare si mai lasa sa dea in cateva clocote, timp de 10 minute.

Serveste supa cu patrunjel proaspat tocat.

Taguri Supe Supa de pui Supa de pui cu taitei

Citeste si despre

Articole de la parteneri