Dupa mesele imbelsugate de Paste, este momentul sa ne intoarcem treptat la preparate mai usoare si mai prietenoase cu digestia. Salata vieneza de cartofi cu ceapa si dressing cald este o alegere excelenta: satioasa, dar lejera, perfecta pentru intreaga familie.
Ingrediente:
-
1 kg cartofi fierti in coaja (soiuri pentru salata)
-
100 g ceapa rosie
Pentru dressing:
-
400 ml supa fierbinte (de vita, de oase, de pui sau de legume)
-
75 ml ulei de floarea-soarelui sau de porumb
-
2-3 lingurite de mustar simplu
-
Sare
-
Un pic de zahar
-
Piper proaspat macinat
-
1-2 lingurite otet alb
In plus:
-
Cepsora verde tocata (chives, Schnittlauch) sau cozi de ceapa verde
Mod de preparare:
-
Fierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca usor, apoi curata-i si taie-i rondele.
-
Taie ceapa rosie in felii subtiri.
-
Amesteca intr-un bol supa fierbinte cu mustarul, otetul, zaharul, sarea si piperul. Adauga uleiul treptat, amestecand bine.
-
Toarna dressingul cald peste cartofi si ceapa si amesteca usor.
-
Lasa salata sa stea 30 de minute, sa se intrepatrunda aromele.
-
Presara ceapa verde sau cepsora tocata inainte de servire.
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik