Salata de vinete cu galbenus de ou este o varianta dietetica si gustoasa a salatei clasice, ideala pentru cei care vor sa evite maioneza. Reteta este simpla si recomandata de medicul nutritionist Mihaela Bilic – o alegere usoara, sanatoasa si plina de savoare. Cu doar cateva ingrediente, obtii un preparat fin si cremos, perfect pentru un mic dejun sau o gustare rapida.
Ingrediente:
-
2-4 vinete coapte
-
1 galbenus de ou crud
-
2-3 linguri de ulei (de floarea-soarelui sau ulei de masline light)
-
sare dupa gust
-
putina ceapa tocata fin (optional)
Mod de preparare:
-
Coace vinetele pe plita, la cuptor sau pe gratar, apoi curata-le de coaja si lasa-le la scurs pe un tocator inclinat sau intr-o sita, cel putin 30 minute, pentru a elimina sucul amar.
-
Toaca vinetele bine cu un cutit de lemn sau din inox.
-
Adauga galbenusul crud si incepe sa mixezi sau sa amesteci cu o lingura de lemn.
-
Toarna treptat uleiul, amestecand constant, ca la o maioneza.
-
La final, adauga sare dupa gust si, daca doresti, putina ceapa tocata foarte fin.
-
Salata de vinete este gata! Se poate servi pe paine prajita sau alaturi de rosii proaspete.
Sfaturi utile:
-
Galbenusul inlocuieste perfect maioneza clasica si face salata mai usoara si mai dietetica.
-
Pentru un plus de gust, poti adauga si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Sursa foto: csid.ro