Salata de vinete cu galbenus de ou, o varianta usoara si gustoasa, recomandata de Mihaela Bilic

/ / Modificat: 2025-08-06
Salata de vinete cu galbenus de ou, o varianta usoara si gustoasa, recomandata de Mihaela Bilic

Salata de vinete cu galbenus de ou este o varianta dietetica si gustoasa a salatei clasice, ideala pentru cei care vor sa evite maioneza. Reteta este simpla si recomandata de medicul nutritionist Mihaela Bilic – o alegere usoara, sanatoasa si plina de savoare. Cu doar cateva ingrediente, obtii un preparat fin si cremos, perfect pentru un mic dejun sau o gustare rapida.

Ingrediente:

  • 2-4 vinete coapte

  • 1 galbenus de ou crud

  • 2-3 linguri de ulei (de floarea-soarelui sau ulei de masline light)

  • sare dupa gust

  • putina ceapa tocata fin (optional)

Mod de preparare:

  1. Coace vinetele pe plita, la cuptor sau pe gratar, apoi curata-le de coaja si lasa-le la scurs pe un tocator inclinat sau intr-o sita, cel putin 30 minute, pentru a elimina sucul amar.

  2. Toaca vinetele bine cu un cutit de lemn sau din inox.

  3. Adauga galbenusul crud si incepe sa mixezi sau sa amesteci cu o lingura de lemn.

  4. Toarna treptat uleiul, amestecand constant, ca la o maioneza.

  5. La final, adauga sare dupa gust si, daca doresti, putina ceapa tocata foarte fin.

  6. Salata de vinete este gata! Se poate servi pe paine prajita sau alaturi de rosii proaspete.

Sfaturi utile:

  • Galbenusul inlocuieste perfect maioneza clasica si face salata mai usoara si mai dietetica.

  • Pentru un plus de gust, poti adauga si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Sursa foto: csid.ro

Articole recomandate

Citeste si despre