Salata de vara cu tortellini si parmezan este o alegere perfecta pentru pranz sau cina, in special in zilele calduroase. Este colorata, satioasa si usor de pregatit, iar combinatia de paste, legume proaspete si parmezan o face adorata atat de cei mari, cat si de cei mici. Poate fi introdusa treptat in alimentatia copiilor dupa varsta de 2 ani, mai ales daca sunt obisnuiti cu pastele si legumele. Ideala pentru intreaga familie!
Ingrediente:
-
120 g tortellini
-
4 rosii medii
-
6 rosii cherry (de culori diferite, daca este posibil)
-
1/2 ardei gras verde
-
1/2 ardei gras galben
-
2 castraveti
-
20 g parmezan ras mare
-
cateva frunze de busuioc proaspat
-
3 linguri ulei de masline
-
1 lingura otet balsamic
-
1 lingurita mustar Dijon
-
sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
-
Fierbe tortellini conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi clateste-i cu apa rece si lasa-i la scurs.
-
Taie rosiile medii in cuburi, rosiile cherry in jumatati, ardeii in fasii si castravetii rondele.
-
Intr-un bol mare, amesteca legumele cu tortellini si frunzele de busuioc.
-
Intr-un bol mic, pregateste dressingul din ulei de masline, otet balsamic, mustar, sare si piper.
-
Toarna dressingul peste salata si amesteca usor.
-
Presara deasupra parmezanul ras si serveste imediat sau rece, dupa preferinta.
Sursa: www.divainbucatarie.ro
Sursa foto: freepik