Salata de vara cu tortellini si parmezan

/ / Modificat: 2025-07-30
Salata de vara cu tortellini si parmezan

Salata de vara cu tortellini si parmezan este o alegere perfecta pentru pranz sau cina, in special in zilele calduroase. Este colorata, satioasa si usor de pregatit, iar combinatia de paste, legume proaspete si parmezan o face adorata atat de cei mari, cat si de cei mici. Poate fi introdusa treptat in alimentatia copiilor dupa varsta de 2 ani, mai ales daca sunt obisnuiti cu pastele si legumele. Ideala pentru intreaga familie!

Ingrediente:

  • 120 g tortellini

  • 4 rosii medii

  • 6 rosii cherry (de culori diferite, daca este posibil)

  • 1/2 ardei gras verde

  • 1/2 ardei gras galben

  • 2 castraveti

  • 20 g parmezan ras mare

  • cateva frunze de busuioc proaspat

  • 3 linguri ulei de masline

  • 1 lingura otet balsamic

  • 1 lingurita mustar Dijon

  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Fierbe tortellini conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi clateste-i cu apa rece si lasa-i la scurs.

  2. Taie rosiile medii in cuburi, rosiile cherry in jumatati, ardeii in fasii si castravetii rondele.

  3. Intr-un bol mare, amesteca legumele cu tortellini si frunzele de busuioc.

  4. Intr-un bol mic, pregateste dressingul din ulei de masline, otet balsamic, mustar, sare si piper.

  5. Toarna dressingul peste salata si amesteca usor.

  6. Presara deasupra parmezanul ras si serveste imediat sau rece, dupa preferinta.

Sursa: www.divainbucatarie.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Salata

Articole recomandate

Citeste si despre