O salata usoara, colorata si plina de gust – perfecta pentru zilele in care vrei ceva rapid si hranitor! Fara maioneza, dar cu un dressing cremos de iaurt, aceasta reteta este ideala pentru intreaga familie.
Ingrediente:
-
300 g paste scurte (fusilli)
-
1 lingura ulei de masline
-
150 g sunca presa
-
150 g cascaval ras sau mix cu mozzarella si cheddar
-
1 conserva de porumb boabe (cca. 300 g)
-
1 ardei rosu gras sau kapia
-
2 fire ceapa verde sau 1 ceapa mica veche
-
400 g iaurt grecesc cu 2% grasime
-
sare
-
piper macinat
-
Optional: felii de oua fierte, ciuperci mici din conserva
-
Verdeata pentru ornat (patrunjel, ceapra verde)
Mod de preparare:
-
Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert, scurge-le si clateste-le cu apa rece pentru a opri procesul de gatire.
-
Intr-un bol mare, combina pastele fierte cu uleiul de masline, sunca presa taiata cubulete, cascavalul ras, boabele de porumb, ardeiul taiat cubulete si ceapa verde taiata marunt (sau ceapa mica veche feliata).
-
Intr-un bol separat, pregateste dressingul: amesteca iaurtul grecesc cu sare si piper macinat (ajusteaza condimentele dupa gust).
-
Toarna dressingul peste ingredientele din bolul mare si amesteca bine, astfel incat aromele sa se combine uniform.
-
Daca doresti, adauga optional felii de oua fierte si ciuperci mici din conserva.
-
Decoreaza cu verdeata proaspata tocata si serveste salata fie imediat, fie dupa ce a stat la frigider pentru cateva ore, ca aromele sa se intensifice.
Pofta buna!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik