Negresa de post cu gem si nuca: Dulce, aromata si usor de preparat

/ / Modificat: 2025-04-04
Negresa de post cu gem si nuca: Dulce, aromata si usor de preparat

Cand vrei sa savurezi un desert delicios in perioada postului sau pur si simplu cauti o reteta mai sanatoasa, negresa de post cu gem de prune si nuca este alegerea perfecta. Aceasta prajitura este nu doar plina de gust, dar si usor de realizat, fara ingrediente de origine animala. Cu o textura umeda si un gust intens de cacao, completat de aroma parfumata a gemului de prune si crocanta nuca, negresa ta va deveni cu siguranta o preferinta in familie. Fie ca o pregatesti pentru o masa de sarbatoare sau pentru o gustare rapida, aceasta reteta simpla te va impresiona prin savoare si rafinament.

Iata reteta de negresa de post cu gem si nuca:

Ingrediente:

  • 500 g faina

  • 500 ml lapte vegetal (poti folosi lapte de soia, migdale, ovaz etc.)

  • 350 g gem de prune

  • 200 g nuca (macinata sau taiata grosier, dupa preferinta)

  • 200 g zahar

  • 150 ml ulei

  • 50 g cacao

  • 20 g praf de copt

  • 1 lingura esenta de portocala

  • un praf de sare

Mod de preparare:

  1. Pregateste cuptorul: Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o tava (de aproximativ 25x35 cm) cu putin ulei si tapeteaza-o cu hartie de copt.

  2. Amesteca ingredientele uscate: Intr-un bol mare, pune faina, cacaua, praful de copt, zaharul si un praf de sare. Amesteca bine toate ingredientele uscate.

  3. Adauga ingredientele umede: Intr-un alt bol, combina laptele vegetal, gemul de prune, uleiul si esenta de portocala. Amesteca pana se omogenizeaza.

  4. Incorporeaza amestecurile: Adauga treptat ingredientele umede in bolul cu ingrediente uscate si amesteca pana cand obtii un aluat uniform.

  5. Adauga nucile: Incorporeaza nucile macinate sau taiate grosier, amestecand bine.

  6. Coacerea: Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza-l uniform. Coace negresa in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40-45 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata.

  7. Racirea: Lasa negresa sa se raceasca in tava, apoi o poti taia in patratele si servi.

Pofta buna!

Sursa: www.jamilacuisine.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Desert Retete

Articole recomandate

Citeste si despre