Supa de legume, de post

| | Modificat: 2012-03-20 16:29:35

O supa plina de vitamine si culoare, supa de legume, de post te ajuta sa le oferi celor dragi un pranz sanatos si satios.

supa-legume

Foto: thelazycook.com

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

1 ardei rosu

1 dovlecel

3 cartofi medii

1 morcov

1 radacina patrunjel

1/2 radacina telina

1 ceapa

100 g mazare congelata

2 rosii

4-5 linguri de ulei

sare

3 l apa

leustean proaspat

Mod de preparare

Curata legumele, spala-le bine, apoi taie-le cubulete mici.

Intr-o oala mare pune la fiert 2-3 litri de apa, adaugand si radacinoasele (telina, morcovul si radacina de patrunjel).

Dupa 10-15 minute, adauga si legumele taiate cubulete. Cand acestea sunt pe jumatate fierte, adauga si cele doua rosii, decojite si taiate cubulete.

Potriveste supa de sare, apoi mai lasa la fiert 10 minute.

Cand este gata ciorba, adauga uleiul si leusteanul proaspat tocat.

Trucuri

Poti adauga dupa gust, piper proaspat macinat si cateva linguri de bors, pentru a transforma aceasta supa intr-o ciorba.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Ardei gras Mancare dovlecei post Cartofi

Citeste si despre

Articole de la parteneri