Urmareste-ne:

Gulas de post, cu dovlecel

Intrucat suntem in Saptamana Mare, preparatele cu alimente vegetale stau la baza meniului credinciosilor. De aceea, iti propunem o reteta delicioasa si foarte usor de facut de gulas de post, un deliciu culinar plin de vitamine si alte substante nutritive.

gulas-post

Timp de preparare

50 min

Dificultate

usor

Ingrediente

2 ardei grasi

1 ardei iute (optional)

3 cartofi

2 cepe

250 g ciuperci

1 dovlecel

1 legatura patrunjel

4 rosii

100 ml ulei

1 telina mica

sare si piper

Mod de preparare

  Curata si spala bine legumele. Taie apoi ceapa julien, ardeiul si cartofii cubulete si pune-le sa se caleasca in ulei, aproximativ 5 minute, pana se inmoaie putin. Adauga rosiile taiate marunt si telina. Lasa-le sa se caleasca si ele 2 minute, apoi adauga peste legume 300 ml de apa.

Lasa compozitia sa fiarba 15 minute, apoi adauga ciupercile si dovlecelul taiate cubulete si mai lasa-le sa clocoteasca inca 10 minute. Daca iti plac mancarurile picante, poti adauga si ardei iute.

La final, asezoneaza gulasul cu sare si piper dupa gust si serveste-l presarat cu frunze proaspete de patrunjel.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gulas de post Retete de post Mancaruri de post

Ana Ionescu

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul