Drob de miel

Drobul de miel este un preparat traditional pentru masa de Paste. Iata o reteta simpla si accesibila, cu care iti vei rasfata, garantat, familia!

drob-miel

Timp de preparare: 120 min.

Ingrediente

  • maruntaie de la miel (inima, rinichi, plaman, ficat);
  • 5 oua;
  • 5 oua fierte;
  • 3 legaturi de ceapa verde;
  • 2 linguri de ulei;
  • 1 legatura de marar;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 2 felii de paine uscata, inmuiate in lapte;
  • 2 linguri pesmet;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Pune maruntaiele la fiert intr-o oala. Dupa ce s-au fiert, toaca-le foarte marunt si pune-le intr-un bol. Adauga ouale crude si amesteca bine compozitia.

Toaca fin ceapa verde, mararul si patrunjelul si adauga-le peste maruntaie.

Condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa gust si amesteca.

Adauga si cele 2 linguri de pesmet si painea inmuiata in lapte, fara a le stoarce in prealabil. Amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Ia o tava de cozonac, unge-o cu ulei si tapeteaz-o cu pesmet.

Adauga umplutura in tava si introdu ouale fierte curatate din loc in loc, in interiorul compozitiei.

Presara si deasupra putin pesmet.

Baga tava la cuptor timp de 40 de minute la 180 de grade Celsius.

Trucuri

Umplutura de la drob se mai baga si in prapura de la miel, pentru un gust autentic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Drob Reteta drob Retete de Pasti

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul