Coaste de miel la cuptor umplute cu drob

/ / Modificat: 2025-04-15
Coaste de miel la cuptor umplute cu drob

Daca esti in cautarea unei retete deosebite care sa aduca un plus de savoare meselor festive, coastele de miel la cuptor umplute cu drob sunt alegerea perfecta. Acest preparat combina delicatetea carnii de miel cu aroma bogata a umpluturii de drob, oferind un gust complex si rafinat care va impresiona orice invitat. Perfecte pentru mesele de sarbatoare sau pentru o ocazie speciala, coastele de miel la cuptor sunt nu doar un deliciu culinar, ci si o adevarata incantare vizuala. Urmeaza pasii simpli din aceasta reteta si bucura-te de un preparat autentic, cu o textura frageda si o aroma inconfundabila, care va transforma orice masa intr-un moment de neuitat.

Ingrediente:

  • ½ piept de miel cu coaste (cca. 1-1,3 kg)

  • Sare, piper negru proaspat macinat

  • Usturoi granulat, boia dulce (paprika)

  • 2 linguri de ulei

Pentru umplutura (cca. 600 g compozitie de drob):

  • 400 g organe de miel (ficat, rinichi, inima, plaman)

  • 3 legaturi de ceapa verde cu cozi lungi

  • 1 ceapa veche

  • 1 legatura de usturoi verde

  • 2 linguri ulei

  • Sare, piper

  • 2 oua

  • 2 felii de paine

  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare:

  1. Pregatirea umpluturii:

    • Spala organele de miel si taie-le in bucati mici.

    • Toaca fin ceapa verde, ceapa veche si usturoiul verde.

    • Incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si caleste ceapa si usturoiul pana devin translucide.

    • Adauga organele de miel si prajeste-le timp de 10-15 minute, pana se rumenesc si se patrund.

    • Scoate amestecul din tigaie si lasa-l sa se raceasca.

    • Pune painea inmuiata in apa sau lapte si stoarce-o bine. Adauga painea, ouale, patrunjelul tocat si sare, piper dupa gust.

    • Amesteca bine toate ingredientele si obtine o compozitie consistenta pentru drob.

  2. Pregatirea coastelor de miel:

    • Preincalzeste cuptorul la 180°C.

    • Spala si usuca pieptul de miel cu coaste, apoi indeparteaza excesul de grasime.

    • Cresteaza carnea pe suprafata coastei, pentru a se patrunde bine condimentele.

    • Unge coastele cu ulei si asezoneaza-le cu sare, piper, usturoi granulat si boia dulce.

  3. Umplerea coastelor:

    • Umple cavitatea formata de coaste cu amestecul de drob, presand bine pentru a nu ramane goluri.

  4. Coacerea:

    • Pune coastele de miel umplute intr-o tava si acopera-le cu folie de aluminiu.

    • Coace-le in cuptor timp de aproximativ 1 ora, apoi scoate folia si lasa-le sa se rumeneasca timp de inca 30-40 de minute, pana carnea devine frageda si rumena.

  5. Servire:

    • Scoate coastele de miel din cuptor si lasa-le sa se odihneasca 10 minute inainte de a le taia.

    • Serveste-le alaturi de o garnitura de legume sau salata verde.

Pofta buna!

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Retete de Pasti Retete miel

Articole recomandate

Citeste si despre