Piftie de curcan

/ / Modificat: 2014-11-04
Piftie de curcan

Piftia de curcan isi va face cat de curand loc in meniul tau, cu cat temperaturile scad mai mult afara, iar Craciunul se apropie repejor.

Timp de preparare

3 ore fiert + 6-7 ore (frigider)

Dificultate

greu

Ingrediente

  1 aripa curcan

4 gaturi curcan

1 pulpa de curcan

1 ceapa

1 buc. radacina telina

3 morcovi

2 foi de dafin

5-6 catei de usturoi

boabe piper

sare

gelatina (optional)

Mod de preparare

Pune carnea la fiert, in 2.5 l de apa, avand grija sa iei spuma, pe masura ce fierbe. Dupa ce ai luat toata spuma, adauga condimentele si legumele (mai putin usturoiul) si fierbe totul la foc mic, pana cand carnea incepe sa cada de pe oase, avand grija sa scoti legumele dupa ce s-au inmuiat. Opreste focul, scoate carnea si adauga usturoiul pisat in zeama ramasa.

Alege carnea de pe oase si asaz-o in forme sau tavi. Adauga bucati de morcovi deasupra bucatilor de carne. Strecoara zeama de mai multe ori, pana ramane clara si adauga gelatina dizolvata in prealabil in putin lichid. Toarna zeama in recipiente si baga piftia la frigider, cel putin 6-7 ore, inainte de a o servi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete sarbatori Retete craciun

Articole recomandate

Citeste si despre