Un tiramisu cu zmeura este o varianta fructata si revigoranta a clasicului desert italian. Combinatia dintre piscoturile inmuiate in sirop de zmeura, crema fina de mascarpone si frisca, si jeleul parfumat de zmeura il transforma intr-un rasfat ideal pentru zilele calde sau mesele festive.
Ingrediente
Pentru baza:
-
400 g piscoturi
-
150 ml sirop de zmeura
Pentru crema:
-
750 g mascarpone
-
750 ml frisca neindulcita LaDORNA cu 35% grasime
-
200 g zahar pudra
-
1 lingura esenta de lamaie
Pentru jeleu:
-
800 g zmeura (proaspata sau congelata)
-
150 g zahar
-
80 g amidon
Mod de preparare
-
Prepararea jeleului de zmeura: Pune zmeura intr-o cratita impreuna cu zaharul si fierbe pana se formeaza un sirop. Dizolva amidonul in putina apa rece si adauga-l treptat in compozitie, amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasa jeleul sa se raceasca complet.
-
Prepararea cremei: Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si esenta de lamaie pana devine o crema omogena. Separat, bate frisca bine si incorporeaz-o usor in crema de mascarpone, cu miscari circulare, de jos in sus.
-
Asamblarea: Inmoaie rapid fiecare piscot in siropul de zmeura si aseaza-le intr-un strat uniform intr-o tava. Intinde un strat de crema peste piscoturi, apoi un strat de jeleu de zmeura. Repeta straturile pana termini ingredientele, avand grija sa termini cu un strat de crema.
-
Racire: Lasa tiramisul la frigider pentru minimum 4 ore, de preferat peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda perfect.
-
Servire: Presara deasupra zmeura proaspata si eventual zahar pudra pentru un plus de eleganta.
Pofta buna! Acest tiramisu cu zmeura va impresiona cu siguranta prin gustul delicat si prezentarea spectaculoasa.
Sursa: www.jamilacuisine.ro
Sursa foto: freepik