Tiramisu cu zmeura – Desert racoritor si elegant

/ / Modificat: 2025-04-26
Tiramisu cu zmeura – Desert racoritor si elegant

Un tiramisu cu zmeura este o varianta fructata si revigoranta a clasicului desert italian. Combinatia dintre piscoturile inmuiate in sirop de zmeura, crema fina de mascarpone si frisca, si jeleul parfumat de zmeura il transforma intr-un rasfat ideal pentru zilele calde sau mesele festive.

Ingrediente

Pentru baza:

  • 400 g piscoturi

  • 150 ml sirop de zmeura

Pentru crema:

  • 750 g mascarpone

  • 750 ml frisca neindulcita LaDORNA cu 35% grasime

  • 200 g zahar pudra

  • 1 lingura esenta de lamaie

Pentru jeleu:

  • 800 g zmeura (proaspata sau congelata)

  • 150 g zahar

  • 80 g amidon

Mod de preparare

  1. Prepararea jeleului de zmeura: Pune zmeura intr-o cratita impreuna cu zaharul si fierbe pana se formeaza un sirop. Dizolva amidonul in putina apa rece si adauga-l treptat in compozitie, amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasa jeleul sa se raceasca complet.

  2. Prepararea cremei: Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si esenta de lamaie pana devine o crema omogena. Separat, bate frisca bine si incorporeaz-o usor in crema de mascarpone, cu miscari circulare, de jos in sus.

  3. Asamblarea: Inmoaie rapid fiecare piscot in siropul de zmeura si aseaza-le intr-un strat uniform intr-o tava. Intinde un strat de crema peste piscoturi, apoi un strat de jeleu de zmeura. Repeta straturile pana termini ingredientele, avand grija sa termini cu un strat de crema.

  4. Racire: Lasa tiramisul la frigider pentru minimum 4 ore, de preferat peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda perfect.

  5. Servire: Presara deasupra zmeura proaspata si eventual zahar pudra pentru un plus de eleganta.


Pofta buna! Acest tiramisu cu zmeura va impresiona cu siguranta prin gustul delicat si prezentarea spectaculoasa.

Sursa: www.jamilacuisine.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Reteta tiramisu Desert copii

Articole recomandate

Citeste si despre