Acadele-cheesecake

/ / Modificat: 2016-02-01
Acadele-cheesecake

Acadele-cheesecake

Daca nu ai gasit pana acum reteta perfecta pentru a impresiona pe oricine, de la copii si pana la bunici, acadelele-cheesecake sunt cu certitudine solutia! Arata minunat, aduc multa veselie la masa si au un gust usor de indragit.

Timp de preparare

1 ora si 30 de minute

Dificultate

medie

Ingrediente

230 g branza mascarpone

150 g zahar

115 g smantana grasa

3 linguri faina alba

3 oua

1 sticluta de esenta de vanilie

1 varf de lingurita sare

24 bete pentru frigarui

280 grame ciocolata alba de menaj

bombonele de menaj colorate

nuca de cocos

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Mixeaza branza mascarpone cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste. Adauga smantana si incorporeaz-o bine cu o spatula, apoi toarna peste faina, esenta de vanilie si sarea. Mixeaza totul la viteza medie, apoi adauga ouale unul cate unul. 

Toarna compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie de pergament si las-o sa se coaca timp de aproximativ 50 de minute (pana observi ca marginile au devenit aurii). Raceste apoi cheesecake-ul si lasa-l la frigider minimum 3 ore.

Acum urmeaza partea distractiva: folosind o lingurita, scobeste cheesecake-ul si formeaza in maini bilute rotunde, pe care le asezi rand pe rand pe o hartie cerata, intinsa pe un platou. Introdu cate un bat de frigaruie in fiecare mingiuta, apoi baga platoul la frigider timp de 30 de minute.

Topeste ciocolata alba de menaj si inmoaie fiecare acadea (trebuie sa fie ferma), pana la acoperirea completa, apoi presara deasupra bombonelele de menaj. Asaza acadelele la loc pe platou si lasa-le la frigider inca 1-2 ore inainte de servire.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre